IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Zöldes színben játszhatnak egyes iPhone-ok kijelzői

Több felhasználó is elkezdett panaszkodni, hogy iPhone-juk kijelzője zöldes színben játszik néhány másodperccel feloldás után. Ha te is tapasztaltad a hibát, még egyelőre nem kell kijelzőcserében gondolkodnod.

A múlt hét során egyre több forrásból érkezett panasz: iPhone 11-ek, 11 Prók és Pro Maxok, valamint iPhone X-ek kijelzője is eggyel zöldebb árnyalatot vett fel, mint amit illene.

Forrás: Reddit

Bár az Apple-től egyelőre nem érkezett hivatalos kommentár, szakértők először az OLED panelek hibájára gyanakodtak. Am egyre több iPhone 11-es visszajelzés érkezett, ami pedig még mindig LCD kijelzővel szerelnek.

Van, akinek Dark Mode mellett jött elő a probléma és akadt, akinek a Night Shift tett be. Megesik alacsony és max fényerő mellett is. Ami leginkább közösnek tűnik a felhasználók esetében, az iOS 13.4.1-es rendszere.

Így egyelőre esélyesebb a szoftveres probléma megléte, mint hogy egyszerre ment volna tönkre a különböző eszközökben használt panelek sokasága.

A MacRumors egyik olvasója így írta le a nála felmerülő problémát:

Kb. az esetek 25%-ában, amikor feloldom a megjelenés napján vásárolt iPhone 11 Prómat, a kijelző enyhén fakónak és zöldes árnyalatúnak tűnik. Úgy kb. három másodpercig, aztán visszaugrik normális színűre.

Egyelőre eléggé vegyes a felhozatal és egy beállítás sem szüntette meg a problémát, remélhetőleg a következő frissítés majd befoltozza ezt a hibát is.

Neked előjött már bármi ilyesmi?

Forrás és borítókép: MacRumors 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó