IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

120 Hz-es ProMotion Display technológiával érkezhetnek az iPhone 12 Prók

Az új 12-es iPhone széria egyes tagjai is megkaphatják az eddig csak iPad Prók kiváltságaként működő ProMotion Display technológiát, meg még megannyi jóságot.

Az EverythingApplePro csatornáján közzé tett videóban egy közepesen ismert, de alkalmanként nem túl megbízható szivárogtató, Max Weinbach információira hivatkoznak és hagyatkoznak első sorban.

Weinbach szerint a 6,1 és 6,7”-es méretben érkező iPhone 12 Pro készülékek egyik legnagyobb újítása a dinamikusan változó, ProMotion technológiával ellátott kijelző lehet. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy a kijelző megjelenítése intelligensen váltogatna 60 és 120 Hz-es képfrissítési ráta közt, attól függően, éppen hogy van igénybe véve a telefon és hogy áll az aksi.

Mondjuk ehhez a technológiához nem csak még egy kijelző réteget, de valami bika akkumulátort is be kell passzíroznia a készülékekbe az Apple-nek. Az 5G technológiával megspékelve szépen pöröghetnének lefelé a százalékok.

Forrás: AppleInformed

Ezt egyensúlyozandó, Weinbach szerint a legnagyobb, 6,7”-es iPhone 12 Pro Maxba már 4400 mAh-s táp kerülhetne, ami azért nem akkora óriási ugrás a 3969 mAh iPhone 11 Pro Max jelenlegi kapacitásához képest. Ezzel szemben a fogyasztás sokkal nagyobb lehet.

Ha tök őszinte akarok lenni, nekem totál kacsának tűnik az egész. Bár pontosan tudom mi a különbség 60 és 120 Hz között, nekem a gyakorlatban még sosem tűnt fel olyan tevékenységek végzése közben, amit a telefonommal csinálok (pl. Facebook fel-le görgetése), hogy drasztikus felhasználói élmény különbség lenne. Valóban simább a mozgás, de nem annyira, hogy mondjuk választható opciók esetén bekapcsolva hagynám ezt a funkciót az aksiidő rovására. Egy iPad esetében tök más a helyzet, ez pedig egy telefon. De ez csak az én véleményem. Haladjunk is tovább…

Az értesülések közt szerepel még a Face ID-ra, valamint a hátsó kamera egészégre vonatkozó információ is. A kisebb notch kérdéskör már korábban is felmerült, ehhez jön még hozzá Weinbach szerint egy nagyobb látószögű lencse a Face ID szenzorszigetébe, hogy még könnyebb legyen az azonosítás. (Nagyképűek előnyben. 🙂 )

Forrás: AppleInsider

A hátsó tripla kamerás rendszerben is történnének változások. A telefotó lencse kétszeres mostani optikai zoomja háromszorosra nőnek. És az egész kiegészülhetne egy, az idei iPad Prókban bemutatott LiDAR Scannerrel, ami az autofókusz gyorsaságán és Portré módban készült fotók részletgazdagságán javítana. Na, meg persze a kiterjesztett valóság élménye is sokszorosára nőhetne ez által az iPhone-okban is. Továbbá javulhatnának a Smart HDR opciói is. Ez leginkább a sötétebb környezetben készült fotók zajszintjének csökkenését jelenthetné.

Mondjuk ez meg megint szembe megy azzal a híreszteléssel, hogy a LiDAR scanner még jó sokáig nem kerülhet be az iPhone-okba. Legkésőbb szeptemberben kiderül…

Forrás és borítókép: EveryApplePro

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó