IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ellentmondásos értékeket hozott az iPhone 11 front kamerája a DxOMark tesztjén

Megérkezett a DxOMark hivatalos értékelése az iPhone 11 előlapjában megbúvó 12 MP-es szelfikameráról. Bár a készülék jól teljesített, és hozta a kötelezőt 91 ponttal, ez kevés volt ahhoz, hogy a jelenlegi top 10-be bekerüljön.

Az iPhone 11 és 11 Pro készülékek front kamerája papíron teljesen megegyezik: a 12 MP-es szenzort egy fix fókuszú, 23 mm-es fókusztávolságú és f/2.2 rekeszértékű lencse kíséri. Képessé téve ezzel a kamerát Smart HDR és Porté módos fotók, valamint 4K 60fps felvételek készítésére.

Forrás: DxOMark

Azonban a valóságban van néhány különbség: például a fókusztávolságban. Az iPhone 11 egy lehelettel közelebb fókuszál, mint a Pro Max, így a távolabb lévő objektumok már kissé elmosódottabban látszanak. Illetve abban is nehézsége akadt a kamerának, hogy megtartsa az élességet, ahogy a kép tárgya egyre távolodott a kamerától. Ezen kívül gyakorlatilag tök egyformák a 11-es széria modelljeivel készített képek.

Továbbá az iPhone 11 front kamerája valahogy egy kicsit jobb színhűséggel és zajkezeléssel működik, mint a top Apple készülékek. Azonban ezt az aprócska előnyét a fókusz problémákkal mind el is veszti, ami hosszú szelfibot vagy csoportos fotó esetén jelenthet leginkább problémát. Videónál már nincs ekkora gond, de nem ez a legjobb konstrukció, amit eddig láttak.

Forrás: DxOMark

A DxOMark tesztjén az iPhone 11 átlag 91 pontot ért el, ami csak eggyel kevesebb, mint az iPhone 11 Pro Max 92 pontra elég teljesítménye. A csúcstartó pedig a Huawei P40 Pro kamerája 103 ponttal. Mondjuk frankón nem értem, mért nem 100 pontos a skála… Így ez a teljesítmény csak a 13. helyre volt elég, az iPhone 11 front kameráját 12 más készüléké is megelőzte.

Összességében, az iPhone 11 is jó választás lehet azoknak, aki szeretnek szelfiket lőni, az elkészült képeken szépek a színek és jó az expozíciós érték is, viszont az eredmény néha kicsit zajos lehet és a rögzített fókusztávolságnak köszönhetően lerövidül az optimális távolság is.

Forrás és borítókép: DxOMark

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó