IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

16%-kal több pixel lehet az új Apple Watchok kijelzőjében

Az Apple számos új órafelületet fejleszt, amelyek kihasználják a közelgő Apple Watch Series 7 modellek nagyobb képernyőméretét – írja a Bloomberg.

Az Apple Watch Series 7 modellek 41 és 45 mm-es méretben érkeznek majd, a jelenlegi 40 és 44 mm-es méretek helyett. A 45mm-es modell esetében a képernyő 1,9 hüvelyk lesz átlósan, az eddigi 1,78 hüvelykről, felbontása pedig 396 x 484 lesz, az eddigi 368 x 448 helyett, ami 16 százalékkal több pixelnek felel meg.

A Bloomberg nem közölt hasonló részleteket a 41 mm-es modellről, de a testméret itt is hasonló mértékben fog növekedni, és mindkét modellnek karcsúsított kijelzőszegélyei lesznek.

Forrás: FPT

A nagyobb, 45 mm-es Apple Watch-ban több hely lesz a komplikációknak, és az Apple több új számlapot is tervez a Series 7-es modellekhez.

A Modular Max számlap a digitális időt egy kisebb komplikáció, például a hőmérséklet mellett kínálja majd, míg alatta további nagyobb komplikációk egymásra lesznek halmozva. Hasonló az Infograph Modularhoz, de egynél több nagy komplikációt is képes lesz megjeleníteni.

A Continuum watchface az idő áramlása és az aktuális óra alapján változik, és egy új világidő watchface lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mind a 24 időzónát egyszerre lássák. Egy külső tárcsa fogja megjeleníteni az időzónákat, míg egy belső tárcsa az egyes helyeken lévő időt fogja megjeleníteni. A Bloomberg szerint ez hasonlít a Patek Philippe, Breitling és más luxusóragyártók által népszerűsített óralapokhoz.

Van egy új Hermes-óra számlapja, amely óránként változó számokkal rendelkezik, és egy új Nike-óra számlapja, amelynek számai az ember mozgása alapján változnak.

Forrás: 9to5Mac

Az Apple Watch Series 7 új S7 chipet és az iPhone 13 dizájnjához illeszkedő, lapos szélű dizájnt is elhoz, de új egészségügyi funkciókat nem várunk.

Az Apple várhatóan egy szeptemberben megrendezésre kerülő eseményen mutatja be az új Apple Watchot, de a gyártási problémákról szóló legújabb pletykák szerint a tényleges bevezetés késhet, vagy az óra készletei korlátozottak lehetnek, amikor először debütál.

A Bloomberg szerint az Apple jövőre a hagyományos zászlóshajó-frissítés mellett egy új, alacsony árfekvésű Apple Watch SE-t, valamint egy extrém sportolókat célzó, strapabíró modellt is bemutat majd.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó