IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

25 W-os töltéssel jöhet az iPhone 13

Bár az Apple tavaly eltávolította a hálózati adaptert az iPhone dobozából, sok felhasználó még mindig inkább USB-adapterrel tölti készülékét a gyors töltés érdekében. Most egy kínai weboldalról érkező megkérdőjelezhető pletyka szerint az iPhone 13 termékcsalád akár 25 W-os gyorstöltést is támogathat.

MyDrivers oldal posztja megemlíti, hogy a következő generációs iPhone akár 25 W-tal is tölthető lesz, ha kompatibilis hálózati adapterhez csatlakoztatjuk, ami tovább csökkentheti az akkumulátor töltési idejét. Míg az iPhone 12-es termékcsaládon nagyobb teljesítményű töltőket is használhatsz, ezek a készülékek nem igazán profitálnak a 20 W-nál nagyobb teljesítményű csatlakozókból.

Forrás: MacRumors

Az Apple még 2019-ben kezdett el árulni egy 18 W-os USB-C adaptert, amely az iPhone 11 Pro és Pro Max készülékekkel együtt érkezett. Ezt az adaptert 2020-ban egy valamivel erősebb, 20 W-os adapter váltotta fel. Az azonban bizonytalan, hogy az Apple ismét frissíti-e az USB-C adaptert, hogy nagyobb teljesítményt nyújtson az iPhone 13-hoz.

Bár a 20 W-ról 25 W-ra történő frissítés nem tűnik olyan jelentősnek, más zászlóshajó okostelefonok, mint például a Samsung Galaxy S21 már támogatják az iPhone-okénál gyorsabb töltőket, így valószínű, hogy az Apple ebből a szempontból próbál felzárkózni a konkurenciához. Természetesen az Apple továbbra is külön fogja árulni a hálózati adaptert.

A vállalat hivatalos weboldalán jelenleg kapható gyorstöltő fej 20 W-os, a különbség pedig minimális a korábbi 18 W-os gyorstöltő fejhez képest. Bár az Apple ezúttal 25 W-ra növelné a töltési teljesítményt, a töltési sebesség nem sokat változhat. Meg kell jegyezni, hogy az új generációs gyorstöltő forrásadaptereket a felhasználóknak továbbra is külön kell megvásárolniuk, és az Apple “környezetvédelmi” stratégiája jottányit sem változhat.

Forrás: 9to5Mac

Az iPhone 13 a pletykák szerint a jelenlegi generációval megegyező kialakítással és méretekkel lesz kapható. Az új telefonok azonban kibővített 5G-támogatással, gyorsabb processzorral, továbbfejlesztett kamerákkal és jobb kijelzőkkel rendelkezhetnek a Pro verziókban. Egy friss jelentés szerint az Apple szeptember harmadik hetében fogja bejelenteni az új iPhone-t.

Borítókép: The Wall Street Journal

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó