IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új Gorilla Glasst mutatott be a Corning

Corning, az Apple védőüveg kínálatáról ismert beszállítója bejelentette, hogy új karcálló üvegkompozit termékeket dob piacra, melyeket a mobilkészülékek kameráihoz terveztek.

A Corning Gorilla Glass with DX és a Corning Gorilla Glass with DX+ termékeket úgy tervezték, hogy a fejlett optikai teljesítmény, a kiváló karcállóság és a tartósság kombinációja révén professzionális minőségű képrögzítést tegyenek lehetővé.

A Corning szerint a Gorilla Glass DX+ üveggel a kamera lencséi a fény 98 százalékát képesek befogni, ami előrelépés egy olyan kamera lencséhez képest, amely nem használja ezt a technológiát. A több fény hatására csökken a szellemképek intenzitása.

A laboratóriumi tesztek során a Gorilla Glass DX+ karcállóbb volt, mint a hagyományos AR-bevonatú üveg, és a hagyományos Gorilla Glass-t is felülmúlta. A karcolásos teszteknek akár 4 kg-os erővel is ellenállt, és a Corning szerint megközelíti a zafír karcállóságát.

Ahogy a The Verge rámutat, a Corning korábban már használt DX/DX+ Gorilla Glasst okosórákhoz.

Az Apple a Corning Gorilla Glassát használja az iPhone kijelzőinek védelmére, de az iPhone kameráit zafírkristály borítja a védelem érdekében. Nem világos, hogy a Corning kameraobjektívekhez szánt Gorilla Glass DX termékei végül bekerülnek-e az iPhone modellekbe, a vállalat szerint az első vásárló, aki a Gorilla Glass DX-et a kameraobjektívekhez alkalmazza, a Samsung lesz.

Forrás: Apple

Az Apple valószínűleg továbbra is a zafír mellett teszi le a voksát, ha az a tartósabb megoldás, de ha a Gorilla Glass DX+ alacsonyabb áron kínálja ugyanazt a védelmet, akkor talán megvalósítható lenne, hogy a cupertinói vállalat új anyagra váltson.

Az Apple az Apple Advanced Manufacturing Fund keretében több millió dollárt biztosított a Corningnak a termékfejlesztéshez. A Corning 2017-ben 200 millió dollárt, 2019-ben pedig további 250 millió dollárt kapott. Az Apple az év elején további 45 millió dollárt különített el a Corning számára, a „legmodernebb üvegfolyamatokkal” kapcsolatos kutatására és fejlesztésére, ami az iPhone 12 termékcsaládban használt Ceramic Shield kijelzők létrehozásához vezetett.

Borítókép: Corning

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó