IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

48 órás üzemidővel kecsegtet új reklámjában a Google

Három, egyenként 15 másodperc hosszúságú reklámvideóval állt elő a Google, melyekben arról van szó, hogy miképp tudjuk kiaknázni a Pixel 5 és a Pixel 4a 5G-ben rejlő lehetőségeket.

Az első kisfilm címe alapján a megtekintését követően megtudhatjuk, hogyan telhet el üdítően sok idő két töltés között, ha Pixel telefonunk van. A spot elején egy okostelefon alakú ablakban azt láthatjuk, amint egy mosómedve vizet iszik egy pohárból. Az események előrehaladtával a kép vízszintessé válik, és szép lassan átalakul Google keresőmezővé bal oldalon a “G”, jobb oldalon pedig a mikrofon logójával.

A kíváncsi természetű készítő a következő dilemmáját írja a mezőbe: “A phone that sips battery, not chugs”, ami nagyjából annyit jelent, hogy a telefon, amelyik lefetyeli az aksi energiáját, nem pedig nagy kortyokban issza. A reklám legvégén pedig a választ is megkapjuk, a keresett telefon természetesen a Google Pixel.

Az üzenet azért is tűnhet mókásnak, mert a Google rengeteg kritikát kapott a telefonjaiba épített alacsony teljesítményű akkumulátorok miatt. Állításuk szerint viszont, ha az “Extreme Battery Saver” nevű, minden felesleges dolgot lekapcsoló, csak a legfontosabbakat futtató funkciót használjuk, akár 48 óra is eltelhet két töltés között.

A cég természetesen az apróbetűs résszel minden támadási felületet eltakar, mert hozzáteszik, hogy az akkumulátor merülése sok tényezőtől függ, és bizonyos funkciók használata mellett a valós üzemidő kevesebb lehet.

Fő a biztonság

A következő videó az előzővel ellentétben nem portré módban indul, így le kell mondanunk a látványos (?) képelforgatásról. Egy korábban valószínűleg békésen rollerező kisfiú napját teszi tönkre egy madár, amelyik üldözőbe vette őt. Főhősünk rémülettől eltorzult arccal növeli a sebességet, aminek az az ára, hogy szép lassan kezdi elveszíteni az irányítást a jármű felett. A kép Search Barrá alakul, majd jön a kérdés: “hogyan kerüljük el a nem kívánt támadásokat?”. A válasz pedig: “Google Pixel TitanM Security Chippel”, jelentsen utóbbi bármit is.

Haggyá ‘má!

A harmadik reklámfilmen egy kislány énekli, hogy “Leave me alone”. Sokunknak okozott már fejtörést, hogy miképp utasítsuk vissza a kéretlen hívásokat a lehető legelegánsabb módon. A megoldás: Google Pixel Call Screen funkcióval, amely a gyártó folyamatosan bővülő adatbázisát használva képes kiszűrni a robotizált hívásokat és a sokak által spamként jelentett számokat.

A három videóból megtudtuk, hogy a Pixel telefonok rendkívül hosszú üzemidővel bírnak, szuper biztonságosak és a kéretlen hívásoktól is megkímélnek minket. Alig várjuk, hogy mire lesz majd képes a három hónap múlva érkező Pixel 6 és a Pixel 6 Pro.

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó