IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végre 1080p-s lehet minden új Mac kamerája

Miután évekig panaszkodtak a vásárlók, úgy tűnik, hogy az Apple végre meghallgatta fohászaikat, és mostantól minden új Macben 1080p FaceTime kamera lesz, ami azt jelenti, hogy az újratervezett 14 és 16 hüvelykes MacBook Prók és a vállalat által piacra dobott összes többi Mac jobb kamerával rendelkezik majd.

A szivárogtató DylanDKT a Twitterén azt írta, hogy “a közelgő MacBook Pro valóban egy frissített, továbbfejlesztett 1080p-s webkamerát hoz a következő modellben, és így a teljes Mac-család is átalakul kamera ügyileg.

Tweetjében utal a tech YouTuber Linusra is, aki nemrég egy videót tett közzé a laptop webkamerájával kapcsolatos problémáról. Ahogy az okostelefonok előlapi kamerái az évek során egyre javultak, a laptopoknál szinte az ellenkezője történt.

Az Apple-felhasználók számára, akiknek a régi Butterfly billentyűzet rossz mechanizmusával, az Intel chipek túlmelegedésével és a több port hiányával kellett szembenézniük, végre jó hír, hisz az első M1-es MacBookok is még mindig 720p-s kamerát kínálnak.

Egyelőre csak a 2020-as 27 hüvelykes Intel iMac és a 24 hüvelykes M1 iMac rendelkezik 1080p kamerával. Ha a kiszivárogtatónak igaza van, akkor a hamarosan megjelenő 14 és 16 colos MacBook Pro is 1080p-s kamerával fog rendelkezni, és az újratervezett MacBook Air is.

Forrás: MacRumors

Néhány hete DylanDKT azt mondta, hogy az Apple 2021 negyedik negyedévében fogja piacra dobni a MacBook Pro új verzióit, egy frissített Mac mini mellett.

Pénteken Ming-Chi Kuo is megerősítette ezeket a pletykákat, mivel ezek a MacBook Prók várhatóan 2021 harmadik negyedévében kerülnek tömeggyártásba.

Az újratervezett MacBook Airrel kapcsolatban Dylan elmondta, hogy a számítógép valószínűleg az első lesz, amely M2 chipet kap. Azt is hallotta, hogy az új MacBook Air többféle színben lesz kapható, akárcsak az új iMac. Azt azonban nem tudni, hogy pontosan mikor mutatják be ezt az új készüléket.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó