IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

5000 dollárnyi Pixel lett, maradhat?

A Google saját webshopjában eszméletlen forgalmat bonyolít napi szinten. Néha megesik, hogy egy kis hiba csúszik a számításba – vagy inkább a szállításba. Így történhetett az is, hogy egy Pixel 4 rendelésből 5000 dollárnyi Pixel 4 lett.

A Redditen megosztott történet tanulsága szerint a felhasználó egy darab Pixel 4-et rendelt Just Black színben, kihasználva éppen egy 500 dolláros akciót. Azonban amikor a csomag megérkezett, abban nem egy Pixel 4 figyelt, hanem helyből 10 darab, 5000 dollár értékben. Pontosabban kicsit többért, mert eredeti árán 799 dollár a készülék darabja.

A Redittor állítása szerint hajlott volna rá, hogy megtartsa a készülékeket. Az amerikai törvények alapján erre minden lehetősége meg is lett volna. Azonban a felesége a lelkiismereteként közbeszólt.

Egy pillanatig úgy éreztem, mint aki megütötte az ötöst a lottón, de csak egy pillanatig… Ekkor egy kisangyal a vállamon, a feleségem, megszólalt és tudtam, hogy nincs választásom.

Így kötelességtudóan értesítették a Google vevőszolgálatát az egyértelmű postázási hibáról. Ám, mint kiderült, nem is olyan egyszerű becsületesnek lenni. Először ugyanis fotóval kellett alátámasztania állítását.

Forrás: Reddit

Innen eltelt két nap, mire a Google reagált és küldött egy FedExes futárt, hogy felvegye a csomagot. Azonban a számlán csak 8 telefon szerepelt. Az egy, valódi megrendelt tétel mellett még eggyel több telefon volt. Így első körben csak 8 készüléket küldhettek vissza. Egyet még külön postázniuk kellett.

Néha nem is olyan egyszerű becsületesnek lenni…

Forrás: Reddit

Borítókép: Android Authority

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó