IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

7,5 W-ra nőtt a MagSafe akkumulátor töltési teljesítménye

Az Apple tegnap kiadott egy firmware-frissítést, amelyet a MagSafe akkumulátorhoz terveztek, és kiderült, hogy az új firmware 7,5 W-os töltést tesz lehetővé útközben, az eddigi 5 W-os határérték helyett.

Egy support dokumentumban az Apple azt írja, hogy a MagSafe akkumulátor tulajdonosok frissíthetik firmware-üket az új 2.7.b.0 verzióra, hogy megkapják a gyorsabb, 7,5 W-os töltési képességet.

A MagSafe Battery Pack frissítése történhet az iPhone-hoz csatlakoztatva és várakozással (ez a folyamat akár egy hetet is igénybe vehet), vagy egy Mac vagy iPad segítségével öt perc alatt elvégezhető a frissítés. Az Apple azt javasolja, hogy a felhasználók csatlakoztassanak egy Lightning-kábelt a MagSafe Battery Packhoz, majd az USB-oldalát csatlakoztassák egy iPadhez vagy Machez a frissítési folyamat elindításához.

Forrás: MacRumors

A MagSafe Battery Pack firmware-verzióját ellenőrizheted, ha csatlakoztatod azt egy iPhone-hoz, majd a Beállítások > Általános > Infó > MagSafe akkumulátor menüpontra lépsz. A 7,5 W-os töltéshez a 2.7.b.0 verzióra lesz szükséged.

Amikor a MagSafe Battery Pack 2021 júliusában megjelent, sok felhasználó csalódottan tapasztalta, hogy útközben legfeljebb 5 W-on lehet tölteni, mivel más MagSafe tartozékok 15 W-on is tölthetnek. Lightning kábelhez csatlakoztatva a MagSafe Battery Pack a teljes 15 W-os töltési teljesítményre képes, de ez nem lehetséges, ha áramforrás nélkül használják.

Mostantól azok, akik telepítik a firmware-frissítést, gyorsabb, 7,5 W-os sebességgel tölthetik a kompatibilis iPhone 12 és 13 modelleket. Ez még mindig nem olyan gyors, mint a 15 W-os MagSafe töltés, de az iPhone-on elérhető leggyorsabb Qi töltési sebességgel egyenértékű.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó