IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Elon Musk felvásárolja a Twittert

A Twitter hivatalosan is bejelentette: elfogadja Elon Musk ajánlatát a vállalat megvásárlására, részvényenként 54,20 dollárért. Erre azt követően került sor, hogy Musk a hónap elején benyújtotta az általa “legjobbnak és véglegesnek” nevezett ajánlatát a vállalat magánkézbe vételére.

Kezdetben a hírek szerint a Twitter nem volt érdekelt abban, hogy elfogadja Musk ajánlatát a vállalat megvásárlására. A Twitter igazgatótanácsa még egy korlátozott időtartamú részvényesi jogokról szóló tervet fogadott is elfogadott, hogy elkerülje az ellenséges felvásárlást. Aztán a hétfőn korábban megjelent hírek szerint a Twitter igazgatótanácsa fontolóra vette az ajánlatot.

Ami mostanra meg is valósult, a Twitter bejelentette, hogy valóban elfogadta Musk ajánlatát a vállalat felvásárlására. Az üzlet értéke részvényenként 54,20 dollár, ami 44 milliárd dolláros összértéket jelent. Ez azt jelenti, hogy a Twitter részvényesei 54,20 dollárt kapnak tulajdonolt részvényenként.

Parag Agrawal, a Twitter vezérigazgatója elmondta: A Twitter olyan céllal és jelentőséggel bír, amely az egész világra hatással van. Mélységesen büszkék vagyunk csapatainkra és inspirál a munka, amely soha nem volt még ilyen fontos”.

A szólásszabadság a működő demokrácia alapköve, a Twitter pedig az a digitális főtér, ahol az emberiség jövője szempontjából létfontosságú kérdéseket vitatnak meg. Szeretném továbbá a Twittert minden eddiginél jobbá tenni azáltal, hogy új funkciókkal bővítem a terméket, az algoritmusokat nyílt forráskódúvá teszem a bizalom növelése érdekében, legyőzöm a spamrobotokat, és minden embert hitelesítek. A Twitter óriási potenciállal rendelkezik – alig várom, hogy a céggel és a felhasználók közösségével együtt dolgozhassak ennek kibontakoztatásán.
Elon Musk

A Twitter közlése szerint Musk 25,5 milliárd dolláros, teljes mértékben lekötött adósság- és záloghitel-finanszírozást biztosított, és mintegy 21,0 milliárd dolláros tőkebefektetési kötelezettséget vállal. Az üzlet véglegesítése után a vállalat magántulajdonban lesz.

Az üzletet a Twitter igazgatótanácsa egyhangúlag jóváhagyta, és várhatóan még idén lezárul.

A complete timeline of the Elon Musk-Twitter saga | TechCrunch
Forrás: TechCrunch

Musk azt mondta, hogy szerinte a Twittert magánkézbe kell adni, hogy “gyarapodjon”. A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója azzal érvelt, hogy a Twitter nem tükrözi a szólásszabadság értékeit, és hogy a vállalat a jelenlegi formájában nem fog sem virágozni, sem szolgálni ezt a társadalmi szükségszerűséget.

Add Quote Content…Azért fektettem be a Twitterbe, mert hiszek abban, hogy a Twitter világszerte a szólásszabadság platformja lehet, és úgy vélem, hogy a szólásszabadság a működő demokrácia társadalmi szükségszerűsége. A befektetésem óta azonban mostanra rájöttem, hogy a vállalat jelenlegi formájában sem virágozni, sem szolgálni nem fogja ezt a társadalmi szükségszerűséget. A Twittert magáncéggé kell átalakítani.
Elon Musk

Borítókép: MSNBC

Kapcsolódó cikkeink

Elon Musk még mindig vezeti a legjobban fizetett CEO-k listáját

Anikó

Elon Musk az Apple élén?

Anikó

Elon Musk teljesen beleállt az Apple-be

Anikó