IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még idén sem lesz semmi az Apple VR headsetjéből

Az Apple állítólag már régóta dolgozik a kiterjesztett és virtuális valóság (AR/VR) képességekkel rendelkező új eszközökön, de egyelőre nem világos, hogy ezek a termékek mikor kerülnek piacra. Míg egyes elemzők úgy vélték, hogy az Apple kevert valóságot használó headsetje 2022 végén jelenik meg, Jeff Pu, a Haitong International Securities elemzője szerint a termék 2023-ig késhet.

A 9to5Mac által látott jelentésben Pu megemlíti, hogy az Apple új headsetje némi késéssel 2023 első negyedévére csúszhat. Az elemző emellett úgy véli, hogy az Apple az első évben valamivel 1 millió és 1,5 millió darab között fog eladni az új headsetből.

A jelentés azt is megemlíti, hogy a saját fejlesztésű chip lesz az Apple vegyes valóság headsetjének egyik fő megkülönböztető jegye a versenytársakkal szemben. A készülékben várhatóan több mint 10 szenzor (beleértve a kamerákat is) lesz együttesen, amiből a Sony, a Will Semi, a Sunny Optical és más alkatrész-beszállítók profitálhatnak.

Forrás: Apple Insider

Az év elején Ming-Chi Kuo azt mondta, hogy az Apple új headsetje 2022 végén fog megjelenni, korlátozott készletekkel. Nemrég a Bloomberg újságírója, Mark Gurman pedig úgy nyilatkozott, hogy a headset bevezetése nem jöhet szóba a 2022 júniusi WWDC-n, de valamikor 2022 ősze és 2023 nyara között mutatják be.

Az egyik lehetőség, hogy az Apple még idén bemutatja a készüléket, amelynek értékesítése 2023 elején kezdődik, hasonlóan ahhoz, ahogyan a vállalat korábban tette az olyan termékekkel, mint az Apple Watch és a HomePod.

A korábbi pletykák alapján az Apple AR/VR headsetje egy innovatív három kijelzős konfigurációval rendelkezik majd, amely két micro OLED kijelzőt és egy AMOLED panelt kombinál, valamint fejlett szenzorokkal a környezet- és gesztusérzékeléshez. A dizájnt az AirPods Max és az Apple Watch inspirálja majd, az ára pedig elérheti a 3000 dollárt.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó