IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Facebook Apple Watch riválist fejleszt

Zuckerberg már akkora harcban van az Apple-lel, hogy saját okosórát terveznek egészségügyi és üzenetküldő funkciókkal, ami elképzeléseik szerint riválisa lehet az almás órának.

A Facebook állítólag olyan intelligens órát fejleszt, amely mind egészségügyi, mind üzenetküldési funkciókkal rendelkezik, és nyilvánvalóan az Apple Watch értékesítései adatait kívánják vele rontani.

A The Information a projekthez közel álló forrásokra hivatkozva közli, hogy a készülék az Android nyílt forráskódú verzióját futtathatná, de hozzáteszi, hogy a Facebook a jövőben akár teljesen saját rendszerrel fejlesztené tovább az óráit.

Még az is lehet, hogy direkt Apple Watch kinézete lesz – Forrás: YouTube

A Facebook órája állítólag az egészségre és az üzenetküldésre fog összpontosítani. Szoros lesz természetesen az integráció a Facebook meglévő Messenger platformjával, és különös hangsúlyt fektet majd a közösségi hálózatokra is – ideértve a többi felhasználóval való “gyors interakciót” is.

Egészségügyi szempontból az eszköz lehetővé teheti a felhasználók számára az edzések nyomonkövetését, az trénerekkel való kommunikációt és a meglévő szolgáltatásokhoz, például a Pelotonhoz való csatlakozást. Ezenkívül az eszköz mobilkapcsolatot fog biztosítani, hogy a közeli okostelefon nélkül is működhessen. Nehogy már, ha kimegyünk a mosdóba ne kapjuk meg azonnal a Facebook értesítését.

Ahhoz, hogy piaci részesedést szerezzen az Apple Watch által dominált szegmensben, a Facebooknak szinte előállítási költségen kéne árulnia az óráját. A készülék 2022-ben debütálhat, és valószínűleg a következő évben érkezik egy második generáció is.

Lehet csak mi utáltuk meg Zuckerberget nagyon, de biztos nem vennénk az órájából. Ti mit gondoltok a dologról?

Forrás: AppleInsider
Borító: TheNextWeb

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó