IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Huawei CEO-ja elismerte: az Apple gyártja a legjobb 5G-s készülékeket

A Huawei már nem az a cég, mely pár évvel ezelőtt volt. Azóta a világ legnagyobb okostelefongyártójává vált. Az Egyesült Államok által a cégre vonatkozó korlátozások arra kényszerítették a Huaweit, hogy eladja Honor almárkáját annak érdekében, hogy az szabadulhasson az USA korlátozásai alól. A gyártó, aki akár a csúcsra is törhetett volna, most valahol a hátsó sorban kullog.

A Forbes szerint a Huawei tisztában van azzal, hogy egyetlen fontos szempontból sokkal közelebb áll ahhoz, hogy hasonló legyen az Apple-hez, mint ahhoz, hogy olyan legyen, mint a többi androidos gyártó, a Samsung és maga a Google. Az Apple-hez hasonlóan a Huawei is jobban ellenőrzi a telefonjain használt szoftvert. 

Image result for Ren Zhengfei apple
Ren Zhengfei, a Huawei alapítója és verzérigazgatója is iPadet használ – Forrás: GoodFeed

A vállalat Egyesült Királyságbeli fogyasztói üzletágának vezetője tavaly a Forbesnak azt mondta, hogy a világon azon két vállalat egyike a Huawei, melyek rendelkezhetnek a megfelelő hardveres- és szoftveres megoldással a saját ökoszisztémájuk számára.

Pár évvel ezelőtt a Huawei alapítója és vezérigazgatója, Ren Zhengfei beismerte, hogy iPhone-t használ, és még a családjának is ilyen készüléket vesz. Ren 2019-ben azt is elismerte, az Apple jó ökoszisztémával rendelkezik, és amikor a családja külföldön van, akkor is iPhone-okat használnak, így nem lehet totál beszűkülten állni a dolgokhoz és a Huawei iránti szeretetnek nem kell azt jelentenie, hogy csak a Huawei telefonokat használ. Ugyanebben az évben az ügyvezető elmondta, az Apple a világ vezető vállalata, a tanáruk, aki előttük halad. 

Amikor Ren lányát, a Huawei pénzügyi igazgatóját, Meng Wanzhout letartóztatták 2018-ban az Egyesült Államokban csalás és csalás elkövetésére irányuló szövetkezés miatt, egy MacBook, egy iPad és egy iPhone volt nála.

Image result for huawei 5g
Forrás: Nikkei Asia

Zhengfei szerint az iPhone 12-es sorozata a jelenleg elérhető legjobb 5G-kompatibilis készülékeit tartalmazza. Ráadásul az Apple 5G iPhone modelljeit is felhasználták a Huawei 5G hálózati berendezések minőségének előmozdítására, hiszen a Huawei továbbra is a világ legnagyobb hálózati berendezések gyártója. Ren szerint a készülék bámulatos 1,82 Gb/s-es letöltési sebességet tudott elérni, ezzel a világon a legjobb… A Huawei hálózati berendezései pedig igen jól működnek az Apple eszközökkel összhangban. 

Forrás: Forbes

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó