IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Galaxy A52 5G alaposan leiskolázza a konkurenciát

A Samsung új telefonja újraértelmezi a gyártó középkategóriás portfóliáját, de a riválisoknak is nagy fejfájást okoz.

A középkategóriás okostelefonok terén egy nagyon fontos dolgot kell megtanulnia az embernek: kompromisszumot kötni. Az A52 5G kapcsán azonban nem lövünk nagy bakot azzal, ha kijelentjük, valószínűleg ez a készülék áll a legközelebb a tökéleteshez a maga szintjén.

Nyilván szubjektív kijelntés, hogy ez a legjobb középkategóriás telefon, hiszen mindenkinek másak az igényei, az viszont biztos, hogy az A52 5G-nél komplettebbet nem igazán találunk. A kategórián belül a legtöbb versenytárs egy, legfeljebb két területen villant nagyot, a Samsung újoncánál viszont nagyon ritkán kell megvonnunk a vállunkat, hogy: “hát ez van…”.

Galaxy A52 5G, fekete, 128 GB | Samsung HU
Forrás: Samsung

A Galaxy A52 5G közvetlen riválisai a teljesség igénye nélkül a Google Pixel 4a 5G, a Motorola One 5G Ace, a OnePlus Nord N10 5G, az LG K92 5G, az Oppo F19 Pro+ 5G, és a Xiaomi Note 10 5G. A felsoroltak közül mindegyik készüléknek FHD+ a kijelzője, de a Samsung modelljével ellentétben egyikük sem képes a 120 Hz-es képfrissítésre. A leginkább a OnePlus tudja megközelíteni hősünket ezen a téren, de ő is csak 90 Hz-et tud.

A fent említettek közül néhány telefon nem támogatja a gyorstöltést, mások viszont akár 25 W felett is képesek ily módon tölteni az aksit, de összességében elmondható, hogy vagy az akkumulátor kapacitása, vagy pedig a töltés gyorsasága terén alább kellett adni. Az A52 5G ezzel szemben nagyon jól belőtte a középutat a 4500 mAh-s akkumulátorával és a 25 W-os gyorstöltési lehetőséggel.

A chipset terén a Google Pixel 4a 5G ugyan felülmúlja a Samsung új modelljét (egyedüliként a felsoroltak közül), viszont cserébe nem bővíthető a memóriája, hátlapi ujjlenyomatolvasó van rajta, és nem utolsó sorban drágább is.

Forrás: gsmarena.com

A Gorilla Glass 5-ös képernyővédelem és a sztereó hangszórók is olyan úri huncutságok, amelyek nem feltétlen jellemzők a kategóriára. Az IP67-es tanúsítvány már csak hab a tortán, megléte kifejezetten ritkaságszámba megy: az A52 5G ellenáll a pornak és a víznek is 1 méter mélységig fél órán át, míg a riválisok legfeljebb vízlepergető borítással büszkélkedhetnek.

A fenti tulajdonságokat a Samsungtól már jól megszokott kiváló szoftveres élmény egészíti ki, arról nem is beszélve, hogy a készülék vásárlói számára három éven keresztül biztosítják a legújabb Android frissítéseket, a saját biztonsági frissítések pedig négy éven át garantáltan érkeznek.

Összességében az A52 5G nemcsak a konkurenciának pörkölt oda, de házon belül is pironkodhat néhány magasabban pozícionált modell az új kistesó láttán.

Forrás: sammobile

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó