IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Galaxy S21-nek köszönhetően a Samsung visszaelőzte az Apple-t

Jó húzásnak bizonyult a koreaiak részéről, hogy idén a szokottnál hamarabb dobták piacra a legújabb Galaxy S-t.

A 2020-as év egészét tekintve a Samsung járt az élen az eladott készülékek darabszáma terén, de a negyedik negyedévben az iPhone 12 sikere miatt az Apple meg tudta verni őket. A listavezető szerepét azonban nem sikerült sokáig megőrizniük, a legfrisebb jelentések szerint a Samsung februárban ismét az élre állt.

A Samsung 24 millió készüléket értékesített februárban, amivel 23,1%-os piaci részesedésre tettek szert a Strategy Analytics kutatása szerint – olvasható a The Morung Expressen. Az Apple ezidő alatt 23 milliós eladással büszkélkedhet, ami 22,2%-os részesedést jelent.

Forrás: pcmag.com

Zárult az olló

Bár a Samsung már az első negyedév vége előtt visszavette a vezetést, az jól látható, hogy a két óriáscég közötti különbség sokkal kisebb, mint ahogyan azt megszokhattuk az előző évek azonos időszakában: a korábbiakban 5% körüli volt az Apple lemaradása. Ez a mutató most 1% alatt van, tehát hiába állt ismét az élre a Samsung, eléggé rezeg a léc.

Az iPhone 12 sikersztorijára kénytelenek voltak lépni Koreában, és úgy döntöttek, a jól megszokott februári-márciusi bemutató helyett már január közepén előrukkolnak legújabb zászlós termékükkel, a Galaxy S21-el. Ha nem kockáztatnak, nagy valószínűséggel az iPhone 12-nek köszönhetően az Apple nyerte volna a 2021. eleji versenyt is.

A Samsung nemrég mutatta be az új, középkategóriás készülékeit, melyek eléggé jók lettek, így várhatóan picit tovább növelik az előnyüket a nagy riválissal szemben.

Forrás: sammobile

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó