IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Xiaomi megcsinálta az AirPowert

Tegnap a Xiaomi bemutatta legújabb okostelefon-kínálatát és még sok mást. Az új kiegészítők egyike egy megfizethető árú AirPower klón. 

A cég saját bevallása szerint akkor kezdte el a munkát, amikor az Apple feladta –napra pontosan két évvel ez előtt. A több eszköz egyszeri áramellátását biztosító töltő mellett a vállalat azt is állítja, hogy rájöttek, hogyan lehet ugyanolyan sebességgel nyomni a vezeték nélküli töltést, mint az új szupergyors vezetékes okostelefon-töltővel.

Az új Xiaomi 11 Pro bejelentése után a vállalat bemutatott egy ismerős, mégis új terméket, egy AirPower klónt. Kialakítása szinte teljesen azonos, bár formája kissé szögletesebb. De egyaránt több eszköz szimultán vezeték nélküli töltését támogatja 19 beágyazott tekercs segítségével, így a felhasználók bárhová elhelyezhetik töltőpadon eszözeiket. Aprócska fricskaként a Xiaomi még egy iPhone-t is rakott a bemutató közepére.

Korábban már láthattunk néhány AirPower klónt, de ezek használata általában olyan kompromisszummal járt, mint például két fix vezeték nélküli töltőhely és egy szintén fix hely az Apple Watch számára. 

Xiaomi új töltője viszont teljesen megfizethetővé teszi az AirPower klónt. Nagyjából 90 dollárért lehet majd a töltőhöz jutni. Készülékenként pedig 20 W-os töltéssel lehet számolni szimultán. Viszont nincs benne Apple Watch töltő és nem tudni, hogy mikor válhat Kínán kívül is elérhetővé az eszköz. Ráadásul a töltéspriorizálást sem sikerült tető alá hozni. Úgyhogy számomra egyelőre kérdéses, hogy mennyire klón is valójában ez a klón.

A vállalat szerint két évbe tellett az AirPower klón túlmelegedéséi problémájának megoldása. Pontosan két éve, 2019. március 29-én jelentette be a vállalat, hogy nem tudtak felnőni a saját magas követelményeihez. És be is számoltak arról, hogy valóban a túlmelegedés okozta az AirPower bukását.

Forrás: Xiaomi

A többeszközös pad mellett a Xiaomi új 11 Prója 67 W-os vezeték nélküli töltéssel érkezik, amely ugyanolyan gyorsan veszi fel a kakaót vezetékesen, mint vezeték nélkül, hozzá pedig helyből 80 W-os gyorstöltő jár.

Most már csak idő kérdése és meglátjuk, mit sikerült a Xiaominak valóban az asztalra letenni.

Kapcsolódó cikkeink

7,5 W-ra nőtt a MagSafe akkumulátor töltési teljesítménye

Anikó

Továbbra is dolgozik az AirPower technológián az Apple

Anikó

A Xiaomi megelőzte az Apple-t

Anikó