IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google bejelentette a Fitbit teljes bekebelezését

A keresőóriás a saját Google WearOS rendszerét egyesíti a Fitbit minőségi fitnesztermékeivel, aminek eredményeként remélhetőleg még jobb okosórákat kaphatunk a jövőben.

Csütörtökön a Google sajtóközleményben jelentette be, hogy a Fitbit átvétele végre befejeződött. A bejelentést Rick Osterloh, a Google eszközeiért és szolgáltatásaiért felelős alelnöke tette közzé.

A kiadványban Osterloh hangsúlyozta, hogy az eszközöket kívánták megvásárolni, nem pedig az emberek adatait, tisztázván a Google szándékát a Fitbit bekebelezésével. A Google állítólag már nagyon várja, hogy a Fitbit csapatának tehetségét felhasználva fejlessze a saját hordozható eszközeit, hasonlóan ahhoz, ahogyan a Google megszerezte a Nestet, hogy a vállalat finomítsa az intelligens otthoni termékek ökoszisztémáját.

Már hivatalos a házasság – Forrás: Google Store

A Google tett olyan kötelezettségvállalásokat is, amelyek azt ígérték, hogy a Fitbit felhasználóinak fitnesz- és egészségi adatait nem fogják felhasználni a hirdetések célzására. Ezenkívül a Google emlékeztet arra is, hogy a Fitbit felhasználói továbbra is választhatnak arról, hogy fitneszadatokat a Fitbit-fiókban tárolják-e, és hogy meg akarják-e osztani azokat harmadik féllel (például a Google Fittel).

A Google pénteki bejelentése ellenére az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma óvatosságra int mindenkit a cég ellen folyó monopóliumellenes intézkedések miatt.

A monopóliumellenes részleg vizsgálata továbbra is zajlik, amiben a Google Fitbit felvásárlását is figyeljük. Bár a divízió még nem jutott végleges döntésre a végrehajtási intézkedés folytatásáról, továbbra is vizsgáljuk, hogy az akvizíció károsíthatja-e a versenyt és a fogyasztókat az Egyesült Államokban. A részleg továbbra is elkötelezett amellett, hogy a felülvizsgálatot a lehető legteljesebben, leghatékonyabban és leggyorsabban végezze el.
Igazságügyi Minisztérium

A Google ugyanakkor kijelentette, hogy egyáltalán nem tartanak a vizsgálódásoktól.

Teljesítettük az Igazságügyi Minisztérium 14 hónapos átfogó felülvizsgálatát, és a megbeszélt várakozási idő lejárt. Továbbra is kapcsolatban vagyunk velük, és elkötelezettek vagyunk minden további kérdés megválaszolása mellett. Bízunk benne, hogy ez az üzlet növeli a versenyt a zsúfolt hordozható cikkek piacán, és vállaltunk olyan kötelezettségvállalásokat tett, amelyeket globálisan szeretnénk megvalósítani.
Google

A Fitbit vezetőinek szintén semmi kétségük nincs afelől, hogy a Google etikusan fog eljárni a felhasználóik adataival és az együttműködés jó irányba viszi a piacot.

A Google család részévé válása azt jelenti, hogy még többet tehetünk azért, hogy inspiráljuk és motiváljuk Önt a jobb egészség felé vezető úton. Gyorsabban tudunk újítani, több választási lehetőséget kínálhatunk, és még jobb termékeket készíthetünk az Ön egészségügyi és wellness igényeinek kielégítése érdekében. A Google hihetetlen erőforrásaihoz, tudásához és globális platformjához való hozzáféréssel a lehetőségek korlátlanok. Felhasználóink ​​bizalma továbbra is kiemelt fontosságú, lehetővé téve az Ön számára az adatkezelés módosításának a lehetőségét, és átláthatóvá tesszük mit miért gyűjtünk. A Google továbbra is védi a Fitbit felhasználóinak az adatait, és számos kötelező érvényű kötelezettséget vállalt, hogy a Fitbit felhasználói egészségügyi és wellness adatait nem használják a Google hirdetésekhez, és ezeket az adatokat elkülönítik a többi Google hirdetési adattól. A Google azt is megerősítette, hogy továbbra is lehetővé teszi a Fitbit felhasználói számára, hogy csatlakozzanak harmadik fél szolgáltatásaihoz. A Google ideális partner a Fitbit számára, hogy tovább segítse a küldetésünket, hogy a világon mindenki egészségesebbé váljon.
Fitbit

Ti mit gondoltok a Fitbit felvásárlásáról? Tényleg jobb eszközök érkezhetnek az Apple Watch és Galaxy Watch kihívóiként?

Forrás és borító: GSMArena

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó