IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google Chrome béta iOS verziója lehetővé teszi, hogy arcunkkal védjük az inkognitóban megnyitott oldalainkat

Örülhetnek azok, akik sokszor használják az inkognitó módot keresési előzmények elrejtésére, kockázatos weboldalak böngészésére, vagy tudjuk mire.

A Google egy új funkciót tesztel az iOS rendszerű Google Chrome alkalmazásához, amely lehetővé teszi az inkognitó lapok lezárását Face ID-vel vagy Touch ID-vel iPhone vagy iPad készüléken.

A legújabb Chrome bétaverziója szépen elhomályosít mindent, ami az inkognitó füleken van, amíg az ‌iPhone‌ biometrikus hitelesítésével meg nem erősítjük a személyazonosságunkat.

A funkció engedélyezéséhez lépj a Beállítások> Adatvédelem> Az inkognitólapok zárolása lehetőségre. Van egy hasonló lehetőség a Google Search alkalmazásban is, amely kéri az arcazonosítóval vagy az ujjlenyomatazonosítóval történő identitás-megerősítést, amikor 15 perc után visszatérünk egy inkognitóban leadott keresési munkamenetbe, és van egy új adatvédelmi zár is a Google Drive-ban is.

Forrás: Google

A Google november óta nem frissítette az iOS-hez készült Chrome alkalmazást, mivel a cég jelenleg a legtöbb alkalmazása új verzióját késlelteti. Nem világos, hogy ez a vírus miatt van-e, de kérdéses, mikor indulhat az új funkció, és hogy a következő Chrome 89-ben, ami a jövő hónapban érkezhet benne lesz-e.

Az inkognitó lapzár funkció jelenleg a béta tesztelőkre korlátozódik, így nem minden béta felhasználó férhet hozzá a lehetőséghez, mivel egy szerveroldali elemről van szó. A funkció egyébként tényleg hasznos azoknak, akik számára kényelmetlen mindig minden inkognitólapot bezárogatni, de azért mégsem hagynák „elől”, hogy mikre keres rá a titkos, sötét énjük.

Ti örültök, hogy nem kell tovább rejtegetni az érzékeny kereséseket?

Forrás: MacRumors
Borító: Marketing Land

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó