IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Több, mint 100 millió ember visel napi szinten Apple Watchot

Egy elemzés szerint az Apple okosóráját már 10 magyarországnyi ember használja a mindennapjaiban.

Neil Cybart, az Above Avalon elemzője megosztott egy jelentést, amely szerint jelenleg több, mint 100 millió ember visel Apple Watchot. Az elemzés szerint az Apple 2020 decemberében lépte túl ezt a fontos mérföldkövet az Apple Watch Series 6, az Apple Watch SE és az Apple Fitness + bevezetését követően.

Az Apple Watch bejelentése 2014 szeptemberében történt, de csak 2015 áprilisában került a boltokba, ami azt jelenti, hogy az Apple okosórája már közel hat éve elérhető a piacon – ennyi idő kellett ahhoz, hogy a termék elérje a 100 millió felhasználót.

A jelentésből kiderül, hogy az Apple Watch rajongói bázisa minden évben érezhetően növekszik. 2020-ban az Apple 30 millió új embernek adta el az Apple Watchot, ami meghaladja az Apple Watch felhasználói számát 2015-öt, 2016-ot és 2017-et összegyúrva.

A Series 1 vs Series 2 – Forrás: 9to5Mac

2020 végéig az iPhone-felhasználók körülbelül 10 %-a viselt Apple Watchot. Ez magas százalék, ami jelzi az iPhone felhasználók igényét a kiegészítő eszközre. Mivel az Egyesült Államok évek óta az Apple Watch fellegvára, lényegesen magas tendenciát mutat a globális adatokhoz képest. 2020 végén az Egyesült Államokban az iPhone-felhasználók körülbelül 35% -a vett a telefonja mellé Apple Watchot.

Bár a százalékok csekélynek tűnhetnek, ezek azért figyelemre méltó számok, tekintettel a jövő fejlesztési lehetőségeire, valamint arra, hogy a világon több mint 1 milliárd aktív iPhone van. A kutatásból az is kiderül, hogy az Apple Watch jelenleg az Apple negyedik legnagyobb terméke az iPhone, iPad és Mac mögött, és a Watch várhatóan 2022-re megelőzi a Mac-et, ami mondjuk nem nagy meglepetés az árcédulákat összehasonlítva. Bár több ismerősöm is van, akik Macet használnak, de iPhone-t mégsem.

Az Apple Watch sikerének egyik oka az, hogy az emberek egyre inkább keresik a viselhető cikkeket, mivel ezek a termékek „személyesebbé teszik a technológiát”.

Az elemzés azt is kiemeli, hogy az Apple Watch azért volt népszerű a fogyasztók körében, mert „menő” a viselése és olyan egyedi funkciókat is kínál, mint az aktivitásmérők. Nem is beszélve az Apple ökoszisztémájáról, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy integrálják az Apple Watch alkalmazást más Apple termékekkel és szolgáltatásokkal.

Az embereket vonzza az Apple Watch azon képessége, hogy képes kezelni néhány olyan feladatot is, amelyet jelenleg az erősebb eszközök, például az iPhone és az iPad, nem tudnak.  Figyelembe véve a formatervezését még rendkívül kényelmes is, és sokszor nem kell miatta elővenni a telefont, ha fizet az ember, vagy meg akarja nézni a bevásárlólistáját a boltban, vagy az aktuális üzeneteit/e-mailjeit.

Ti milyen okosórát viseltek?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó