IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google Dokumentumokban, Táblázatokban és Diákban innentől Office fájlokat is szerkeszthetjük iOS-en

A tavalyi webfrissítést és a szeptemberi Androidot követően a Google Dokumentumok, Táblázatok és Diák mostantól Office támogatást is kapnak iOS-en.

A Google próbálja a koronavírus okozta nagyfokú online oktatás és home office megoldások megsegítésére fejleszteni a Google Workspace-t. A felület az együttműködésről szól és segítő funkcióinak hála a Microsoft Office-fájlokat is szerkeszthetünk a megszokott Google felületen. Például egy cég továbbra is fogadhat Word-dokumentumokat az ügyfelektől és más forrásokból, ha egyébként minden belső munkához a Google eszközeit használja. A felhasználóknak nem kell más alkalmazást letölteniük már mobilra sem.

A G Suite jelenleg iPhone-on – Forrás: iMore

Három fő szempontot említenek, ami az újítás mellett szól:

  • Lehetővé teszi a Microsoft Office fájlok szerkesztését, kommentálását és együttműködését a Google Dokumentumok, Táblázatok és Diák hatékony, valós idejű együttműködési eszközeivel.
  • Javítja a megosztási lehetőségeket és csökkenti a fájlmellékletek letöltésének és e-mailben küldésének szükségességét.
  • A munkafolyamatok egyszerűsítése a fájltípusok átalakításának csökkentésével.
    A szerkesztési funkció felváltja a korábbi Office-kompatibilitási módot (Quickoffice), amelynek csak alapvető tulajdonságai voltak.

A következő Microsoft fájltípusok támogatottak:

  • Word: .doc, .docx, .dot
  • Excel: .xls, .xlsx, .xlsm (makrót támogató Excel fájlok), .xlt
  • Powerpoint: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Az Office-dokumentumok szerkesztésének lehetősége a Google Dokumentumok, Táblázatok és Diák iOS rendszeren már ma startol mind a személyes, mind a vállalati fiókokon: Google Workspace Essentials, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard és Enterprise Plus, valamint G Suite Basic, Business, Education, Enterprise for Education és nonprofit ügyfelek számára.

Ti melyiket szeretitek jobban használni egyébként?

Forrás: 9to5Google
Borító: Microsoft

Kapcsolódó cikkeink

Véget ért egy korszak – leáldozott az utolsó iPod csillaga is

Anikó

Egyre nagyobb teret nyernek a szolgáltatások és reklámok az Apple portfoliójában

Anikó

Idén már tényleg jöhet a testhőmérséklet-érzékelő az Apple Watchba

Anikó