IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Redizájnolt MacBook Prók lehetnek a következő ARM-es modellek?

Ming-Chi Kuo elemző szerint az Apple 2021 második felében további MacBook modelleket tervez kiadni új Apple Silicon chipekkel ellátva. Ez lehet a vállalat kétéves átmeneti időszakának következő lépése, mely során az Intel processzorokról saját ARM-es architektúrára váltanak a teljes Mac kínálatban.

Egy friss kutatási jegyzetében, melyet a MacRumors szerzett meg, Kuo elmondta, hogy a soron következő MacBook modellek új formavilággal érkeznek. Kuo azt pontosan nem határozta meg, hogy melyek lesznek ezek a modellek, de korábban már szivárogtatott ki információkat arról, hogy az Apple Siliconnal szerelt 14 és és 16”-es MacBook Pro modellek 2021 második vagy harmadik negyedének végén rajtolhatnak el. A többi pletyka szólt már újratervezett 24”-es iMacről és a kisebb Mac Próról is.

Kuo hozzátette, hogy az új iPad Air iránti kereslet a vártnál jobb volt. 2021-re arra számít, hogy az iPad növekedési lendülete az új technológiák – például a Mini-LED kijelző és az 5G támogatás – átvételéből adódik. Kuo arra számít, hogy 2021 második felében új pénztárcabarátabb táblagép jöhet – feltehetően a kilencedik generációs iPad.

Forrás: Digital Trends

Egyben arra is számít, hogy a harmadik generációs AirPodsok 2021 második negyedévének végén érkeznek. Korábban azt állította, hogy a harmadik generációs füles kialakítása hasonló lehet az AirPods Próhoz, de valószínűleg aktív zajcsökkentés nélkül.

Végül az elemző azt jósolta, hogy a jövő évi új Apple Watch széria népszerűsége az innovatív egészségkezelési funkciók és a fejlettebb formatervezés miatt nőhet. Az azonban nem világos, hogy ezzel az Apple Watch Series 6-tal bevezetett új szín variációra utal, mint például a kék alumínium, vagy az Apple Watch Series 7 modellek teljesen új külsővel érkezhetnek 2021-ben.

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó