IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google előzetesen bemutatta a Pixel 6 és 6 Pro készülékeket

A Google előzetesen bemutatta a következő generációs Pixel 6 és 6 Pro készülékeit, amelyek még idén piacra kerülnek. A Google új zászlóshajó okostelefonja újratervezett hátsó kamerasávot és rengeteg más új technológiát tartalmaznak.

A Google Pixel 6 és Pixel 6 Pro lesznek az első okostelefonok, amelyek a Google egyedi tervezésű Tensor SoC-jét használják, melyet kifejezetten a Pixel telefonok számára fejlesztettek ki.

A vállalat szerint a Tensor chipet úgy tervezték, hogy közvetlenül a Pixel 6 telefonokon dolgozza fel az AI és ML modelleket, ami fejlesztéseket hoz a kameratechnológiában, a beszédfelismerésben és sok másban. A Tensor chip segítségével a Google szerint a hangutasítások, a fordítás, a feliratozás és a diktálás sokkal jobb lesz.

A Pixel 6 6,4 hüvelykes teljes képernyős kijelzője 90 Hz-es frissítési frekvenciával, míg a 6,7 hüvelykes Pixel 6 Pro 6,7 hüvelykes kijelzője 120 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. Mindkét telefon nagyobb, mint a 2020-as Pixel 5, amely egy 6 hüvelykes okostelefon volt, és kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelővel és Titan M2 biztonsági chippel rendelkezik.

Forrás: Google

Mindkét új okostelefon három színkombinációban kapható, hátsó kamerasávos elrendezéssel. A Pixel 6 Pro széles, ultraszéles és telefotó kameraobjektívvel van felszerelve, a telefotó objektív pedig 4x-es optikai zoom képességgel rendelkezik. A Pixel 6-ból hiányzik a teleobjektív, de mindkét telefon frissített érzékelővel rendelkezik, amely 150 százalékkal több fényt enged be.

A Material You felhasználói felület a Google szerint “folyékony” élményt nyújt majd az új készülék színei, kamerája és formavilága számára.

Több oldal, köztük a Gizmodo, a The Verge és a Business Insider is kipróbálhatta a Pixel 6-ot, vagy beszélhetett a Google vezetőivel annak képességeiről, így ezeket a beszámolókat érdemes megnézni azoknak, akik többet szeretnének megtudni a Google közelgő okostelefonjairól. A The Verge azt sugallta, hogy ez a Google első igazi kísérlete egy versenyképes zászlóshajó telefonra.

A Google még nem közölt megjelenési dátumot a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro számára, de ezek az új okostelefonok közvetlenül versenyeznek majd az Apple közelgő iPhone 13 termékcsaládjával, amely az iPhone 13, 13 mini, 13 Pro és 13 Pro Max készülékeket tartalmazza.

Az árazás még nem elérhető, de a tavaly megjelent Pixel 5 699 dollárba került, így a Pixel 6 árazása hasonló szinten kezdődhet.

Borítókép: Google

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó