IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt az Apple Siliconra történő átállás teljes ütemterve

Amikor az Apple a WWDC 2020 alkalmával először bejelentette az Intelről Apple Siliconra történő átállásra vonatkozó terveit, a vállalat azt mondta, hogy körülbelül két évbe telik majd a váltás teljes befejezése. Most a Bloomberg új jelentése részletezi az Apple Silicon ütemtervét és azt, hogy mire számíthatunk a következő 12 hónapban.

Legújabb Power On hírlevelében Mark Gurman kifejti, hogy szerinte az Apple “alig éri el a kétéves ütemtervet” a Mac-család teljes átállásával kapcsolatban. Eddig az M1 chipet a belépőszintű MacBook Pro, Mac mini, MacBook Air és a 24 hüvelykes iMac modellekben láthattuk. Mint Gurman elmondja, az első M1-es Macek 2020 novemberében debütáltak, ami 2022 novemberéig ad időt az Apple-nek az átállás befejezésére.

Előre tekintve Gurman szerint a több “M1X” processzorral ellátott új MacBook Prók megjelenése még mindig a következő hónapokban várható, míg egy új csúcskategóriás Mac mini nem sokkal ezután érkezik. 2022-ben Gurman arra számít, hogy az iMac a jövő év végére teljesen átáll, és hogy egy megújult, kisebb Mac Pro Apple Siliconnal is érkezik a jövő év folyamán.

Forrás: MacRumors

Az Apple valamikor 2022-re tervezi az újratervezett MacBook Airt is, amely Gurman szerint MagSafe támogatást is tartalmazni fog.

Azt is megerősíti, hogy az Apple még egy frissítést tervez a jelenlegi Intel Mac Próhoz, amelyet a legutóbbi pletykák szerint az Intel Ice Lake Xeon W-3300 munkaállomás CPU-k hajtanak majd.

Az Apple Silicon meghajtású Mac Pro várhatóan kisebb, a jelenlegi Mac Pro méretének körülbelül felét kitevő, de hasonló dizájnnyelvvel rendelkező formavilággal rendelkezik majd. A Bloomberg korábban arról számolt be, hogy az Apple 20 és 40 magos konfigurációjú chipeket fejleszt a kisebb Mac Próban való felhasználásra.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó