IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

AI alapú képszerkesztőt kapott a Google Fotók

A Google képszerkesztőjében a mesterséges intelligencia segít nekünk innentől, hogy még szebb képeket alkossunk.

A Google most mindent is kiadott, ugyanis megjelentek az új Pixelek, az új Nest, új Chromecast és az Android 11 is nemrég jött ki. A Google Fotók is kapott egy kis ráncfelvarrást, ugyanis egy szebb, használhatóbb felületet kaptunk.

Az új UI kicsit ki lett bővítve a régihez képest, van „javaslatok” „körbevágás” „igazítás” „filterek” és még sok egyéb új fül. A “javaslatok” az igazán érdekes újdonság, ugyanis itt a Google AI technológiája segít nekünk abban, hogy mit is kéne változtatni a képen, hogy jó legyen. A filterek között is érkeztek új dolgok, és körhinta alapú felugró ablakok is segítenek nekünk, hogy melyik filterrel lenne a legszebb a véghatás.

Új, csúszkás megoldás – Forrás: AndroidPolice

Az ikonos csíkos megoldás az alkalmazás alján már a múltté, és teljesen a körhinta dizájnra utaztak a Google-nél. Ráadásul minden egyes filternél vagy módosításnál egy kis csúszka segít nekünk abban, hogy állítani tudjuk az intenzitást.

A Fotók magától is képes arra, hogy pár képet előre megszerkesszen nekünk, ezzel a funkcióval már találkozhattak az alkalmazást régóta használók. Most ez is pontosabb és gyorsabban működik, például ha egy kép jobban néz ki a színek halványításával, vagy hogy csak a háttér kapjon fekete-fehér filtert, a fókusz tárgya nem. Utólagos potrémódot is kaptunk, amivel elhalványíthatjuk akkor is a hátteret, ha nem úgy fotóztuk.

A háttérről le tudja venni a színeket – Forrás: AndroidPolice

Akinek Pixelje van annak egy extra újdonságot is tartalmaz a Google Fotók. A potréfény mód egy ML (Machine Learning) által kezelt extra, ami lehetőséget ad arra, hogy extra fényt adjunk a képünkön szereplő ember arcára, ráadásul többféle módon. Viszont ez csak olyan képeken működik, amiket nem potrémódban fotóztunk.

Potréfény utólagosan – Forrás: AndroidPolice

A frissítés Androidon érhető el a mai naptól, az iPhone-osok számára még nincs hírünk erről, de valószínűleg nekik sem kell sokat várni az okosított szerkesztőre.

Te már frissítetted a Google Fotókat?

Forrás: AndroidPolice
Borító: India Times

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó