IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Csak a T2-es chipekkel ellátott Maceken megy majd a 4K-s Netflix

Van egy rossz hírünk azoknak, akik alig várják, hogy a Netflix tartalmait 4K HDR formátumban leshessék, amikor megérkezik a soron következő macOS verzió, a Big Sur… Szükségük lesz egy olyan Macre, ami az Apple T2-es biztonsági chipjével szerelt. Ez pedig viszonylag friss hardverekre korlátozza a lehetőséget.

A Netflix a minap frissítette Súgó weboldalát angol nyelven. Magyar nyelven még sajnos nem frissült. Az új útmutatás szerint a 4K HDR tartalmak megtekintéséhez különböző 2018-as vagy annál újabb Macekre van szükség, melyek már felszereltek az Apple T2-es biztonsági chipjével. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a külsős csatlakoztatott monitoroknak pedig kompatibilisnek kell lennie a 60 Hz-es 4K-s tartalmakkal.

Forrás: Apple

Azt nem osztották meg sehol, hogy vajon miért kell a Maceknek a T2-es chippel rendelkeznie, míg a Windowsos gépeknél semmi hasonló megkötés nincs. A chip számos fontos vezérlőt foglal magába, pl. az audiovezérlőt is, ami ugye nagyban beleszól a videók kódolásába.

Az Apple támogatási oldalára feltöltött dokumentum alapján a HDR videolejátszás a 2018-as vagy annál újabb MacBook Pro és Air modellekre, valamint a 2020 iMac és iMac Prókra, 2018-as Mac minire és Mac Próra korlátozódik.

Ki örül és ki nem?

Forrás és borítókép: Netflix 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó