IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google már a 6GHz-es adatátvitelt teszteli

Új 6GHz-es spektrumú adatátvitelre képes internet rendszert és technológiát fejleszt a Google. De mit is próbálnak igazából ezzel elérni?

Jelenleg csak annyit lehet tudni biztosan, hogy a Google éppen most is a 6GHz-es spektrumban való adatátvitelt teszteli. Illetve egy internetes vezeték nélküli jelküldő rendszert próbálnak kiépíteni. A próba struktúrát 26 USA-beli városban építik ki és fejlesztik. Illetve figyelik a következő 24 hónapon át fejlődését, ami átível 17 különböző államon. Meg kell hagyni, hogy nem babra megy a játék, ha tesztelésről van szó a fő keresőmotoros cégnél.

Valószínűleg a Google Fiberrel lesz valahogy összekapcsolva a rendszer a legjobb internetes szolgáltatás létrehozásaként. Persze ezt csak az Egyesült Államok beleegyezésével tehetik meg, mivel jelenleg a 6GHz-es frekvencia hivatalosan még nem felhasználható. Ha sikerül, végre lesz értelme az amúgy már létező 6E Wi-Fi használatának.

Remélem a Google 6GHz-es rendszere kihasználja majd az új generációs Wi-Fi 6E-t, ami elvileg sokkal erősebb és megbízhatóbb jelet sugároz, mint eddig – Forrás: Kinh

Illetve, ha ez a 6GHz-es technológia és internet rendszer tényleg beválik, és lesz olyan biztos jelszolgáltató mint a 2,4GHz-es társa és emellett 5GHz-es sebbeséget is nyújt, akkor tényleg szintet lépünk majd. Milyen jó lenne már, ha végre nem kellene közvetlen a Wi-Fi routerünk mellett álldogálnunk az 5GHz-es sebességért és még pár falon is biztosan átjutna a jel, mint a 2,4GHz esetében. Sőt, ha majd telefonjaink is teljesen képesek lesznek átlépni a felsőbb Hz jelre, az biztosan használhatóbbá és elterjedtebbé tenné az 5G-s hálózatot.

A Samsung például már jelenleg is hatalmas elképzelésekkel és elvárásokkal fejleszti a következő generációs 6G-s mobilinternetet. Természetesen szinte mindent homály fed még a Google mesterkedéseiből, de az biztos hogy én biztosan várom már a 6GHz-es spektrum felhasználását és persze a gyorsabb internetet.

Borító: Consumer Reports

Forrás: TheVerge

Szerinted is kell az a 6GHz vagy te a mostani 2,4-es és 5 GHz-es jelmegosztással is meg vagy elégedve?

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó