IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google már teszteli a sötét módot Chrome-on!

A Google teszteli a böngészőjének a Dark Mode támogatását, így plusz egy felületen élvezhetnénk a szemkímélő üzemmódot.

A Google felhasználói hamarosan új megvilágításban láthatják a kedvenc böngészőjüket, ugyanis a keresőóriás elkezdte tesztelni, hogy milyen lenne, ha sötét módot adnának asztali felületen a keresési eredményekhez.

A Dark Mode a macOS Mojave és az iOS 13 bevezetése óta az iPhone és a Mac alapeleme. A fejlesztők gyorsan hozzáadták a sötét felhasználói felület támogatását az alkalmazásaikhoz, például a Facebook és a Messenger is hamar lépett. Bár még mindig vannak olyan alkalmazások, amelyek még nem támogatják, úgy tűnik, hogy a Google viszont csatlakozik az előbbiekhez.

A Google keresési eredményei alapértelmezés szerint fehérek, bár a böngészőbővítmények széles skáláján találunk olyat is, ami elintézi nekünk a fekete hátteret. A 9to5Google információi szerint azonban a vállalat egy sötét felület A/B tesztelését végzi az asztali módban lévő böngészőin.

A sötét keresések tesztje – Forrás: Reddit

A teszthez a véletlenszerűen kiválasztott felhasználók sötétszürke háttérrel és világosabb szöveggel látják a keresési eredményeket. Az oldal egyes elemeit a háttérhez igazítva is módosítják, például a fehér Google logót, valamint a keresés szűrését ábrázoló világoskék ikonokat.

Egy Reddit felhasználó fedezte fel a tesztet, a 87-es verziót használva, letiltva az összes kiegészítőt is, Windows rendszeren. A rövid tesztnél csak az eredményoldalak voltak sötétek, az első oldal maradt a hagyományos fehér színű.

Nem ez az első teszt, amelyet a Google a sötét üzemmóddal végzett. Májusban a Chrome Androidhoz adott egy olyan funkciót, ami elsötétíti a keresési oldalakat.

A Dark Mode tesztelése attól teljesen független, hogy éppen ki milyen rendszert használ, csupán a véletlen művel, hogy Windowson jelent meg az első képernyőfotó. A tesztidőszak után valószínűleg nem sokkal mi is megtapasztalhatjuk az újítást. Zseniális azoknak, akik éjjel nem tudnak aludni, és akkor csapják fel a laptopot, hogy rákeressenek az élet legnagyobb igazságaira.

Ti használjátok a sötét módot?

Forrás és borító: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó