IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google Pixel 4a 5G majdnem olyan erős lesz, mint a Pixel 5

A Google olcsóbbik modellje szinte megegyező specifikációkkal fog rendelkezni, mint a zászlóshajójuk, alacsonyabb árért.

Egy kiszivárgott információ szerint a Pixel 4a 5G ugyanazt a Snapdragon 765G processzort kaphatja, mint a drágább nagytesó, a Pixel 5. Ha esetleg túl drágának találod azt, és a nagyobb kijelző is inkább egy plusz számodra, akkor a 4a tökéletes alternatíva.

A Google ugyanis nem bonyolította túl a dolgokat, nemes egyszerűséggel ugyanazt a chipsetet tette a 4a-ba, mint az 5-be, csupán egyéb dolgokból kell engednünk egy kicsit. Ilyen például a RAM, ugyanis a 8 GB helyett 6 GB fért bele, de ez még mindig gyorsabb működést garantál, mint a 4a LTE esetében.

A műanyag bevonattól eltekintve szép lett! – Forrás: AndroidAuthority

A további specifikációk is ígéretesek, a kamera sem lesz sokkal gyengébb, ugyanis 12,2 MP-es standard, 16MP-es széleslátószögű és 8MP-es szelfikamerát kapott. 18 W-os gyorstöltést tettek bele és a 128 GB-os tárhely rengeteg mindenre elég lesz. 4K-s videót is fel tud majd venni 60 fps-sel, a kijelzője pedig 6,2 colos 1080p OLED pixelfarm.

A többi különbség szinte elhanyagolható. A 90 Hz-es kijelző természetesen ennyiért nem fért bele, és polikarbonát (értsd: műanyag) bevonatot kapott, nincs vezeték nélküli töltésre lehetőség, nem vízálló és a Gorilla Glass 6 sem védi. Az aksi is kisebb egy kicsit, 3885 mAh.

Aki Pixelvásárláson töri a fejét, annak el kell gondolkodnia, hogy mennyire hiányoznak neki a fent említett „apróságok”. Cserébe viszont az ára abszolút barátibb, $499 ami egy 5G képes telefonnál abszolút elfogadható ár, akkor is ha a specifikációk nem a legfényesebbek.

Mit vennél? Pixel 5 vagy Pixel 4a 5G?

Forrás és borító: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó