IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Minden, amit az Apple One szolgáltatásról tudni szerettél volna

Az Apple szeptemberben bejelentett új szolgáltatási csomagja az Apple One lehetővé teszi, hogy a felhasználók különféle szolgáltatások helyett egy szolgáltatásra fizessenek elő, ami csomagban tartalmazza a funkciókat.

Ez jó az Apple-nek, hiszen minden szolgáltatásuk felhasználótábora de jure nő, és jó a felhasználónak is, hiszen több szolgáltatást kap a pénzéért, de vajon mennyivel?

Kezdjük a matekot az alapokkal, vagyis az új előfizetési csomagokkal!

Bár Amerikában három csomag érhető el, az Egyéni, Családi és Premier, nekünk be kell érnünk egyelőre az Egyéni és Családi opciókkal.

Az Egyéni opcióban 3350 Ft-ért kaphatsz Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+ előfizut és 50 GB iCloud tárhelyet.

Míg a Családi verzióban 4450 Ft-ért havonta ugyanezeket kapod, de a tárhely mérete 200 GB-ra kúszik fel és lehetőséged nyílik öt „családtaggal” megosztani a szolgáltatásokat.

Az első verzióban az Apple állítása szerint 2219, míg a másodikban 2519 Ft-ot spórolhatsz, ha egyébként minden szolgáltatást amúgy is igénybe vennél már fizetősen. Azt most hagyjuk ki a matekból, hogy mi van, ha szétdobjátok egymás közt az előfizu árát. De legjobb esetben 742 forintból kijöhetsz havonta.

Nagy kérdés, hogy hol van például az Apple Fitness+, de ez majd úgyis kiderül. Amerikában az Apple News+-szal karöltve a Premier csomag részét képzik.

És, hogy mi mennyibe kerül magában?

Családi megosztás

Alapvetően a Családi (és Premier) csomag szolgál arra, hogy akár öt másik emberrel megoszthasd a szolgáltatásod. Azonban az Egyéni előfizetésben az Apple TV+-hoz és Apple Arcade-hez bevehetsz még valakit, de az Apple Musichoz nem. Whaaaat?

Több Apple ID

Akadnak olyan felhasználók, akik nem univerzálisan, mindenhez egy e-mail címet használnak. Nekik lehet más az Apple ID-juk és az iCloudhoz tartozó azonosítójuk, nem gond, mert ezt is képes az Apple rendszere lekezelni.

Ingyenes próbaidőszak

Az Apple One szolgáltatáshoz jár alapvetően egy hónapnyi ingyenes próbaidőszak. A jó hír, hogy ezt akkor is elnyomhatod, ha bármelyik szolgáltatásnál már kimaxoltad az összes free trialt.

Eszközök

Alapvetően az Apple One szolgáltatás működik az összes típusú Apple készülékkel: iPhone-nal, iPaddel, iPod touchcsal, Mackel, Apple TV-vel, HomePoddal és Apple Watchcsal is.

Forrás: Apple

És a jó hír, hogy az Apple One keretében előfizetett Apple Music működik androidos telefonokon, az Apple TV+ pedig fut kompatibilis okostévéken.

Extra iCloud tárhely

Ha több tárhelyre lenne szükséged, mint az 50 és 200 GB, ami az Apple One csomagokban elérhető, akkor extra pénzért egyedileg upgradelhetsz nagyobb iCloud csomagra.

Indulás

Valamikor idén ősszel…

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó