IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google új Chromecastje már az Apple TV-re hajazó nevet kaphat

Vége lehet a Chromecastnek, ugyanis az új modell már a Google TV nevet kaphatja, viszont cserébe a váltással nem lesz drágább a készülék.

Kiszivárgott a Google új Android TV dongle ára a Target, Home Depot és a Walmart weboldalán. A Chromecast új kiadása ráadásul 3 színben érkezik és új nevet is kapott.

Jó hír, hogy nem lesz drágább, mint az elődjei ugyanis 50-60 dolláros árral érkezik. Három szín is napvilágot látott, bár a nevekből csak a kéket lehet kitalálni: Rock Candy, Como Blue és Summer Melon verziók érkeznek.

Kép ugyan nincs, de a kódnevek megegyeznek – Forrás: AndroidPolice

Jelenleg a Home Depot az, ami inkább $50 árulja, míg a konkurensek $60 körül, viszont az is kiderül a leakből, hogy érkezik hozzá egy távirányító is, amit az ár tartalmaz.

A Google mondjuk jól is teszi, hogy ennél az árnál maradt, ugyanis az Amazon Fire TV és a Roku Streaming Stickje is hasonló, $50-60 között mozog. A Chromecast Ultrával meg talán egy kicsit elszálltak, ami az árat illeti, de hát a Google ökoszisztémához elengedhetetlen kellék.

Ami a színeket illeti, jó kérdés, hogy mi mit takar. Tippünk szerint a Rock Candy talán rózsaszín lehet,  a Summer Melon meg talán sárgadinnye színű. De biztosak vagyunk abban is, hogy ezen a 3 színen kívül érkezik majd egy klasszikus fekete és fehér verzió is.

Azt még nem tudjuk, hogy a Google TV mikor fog pontosan érkezni, de talán a Pixel 5 és a Pixel 4a 5G megjelenése körül számítunk rá, ami októberben szokott lenni.

Te használsz valamilyen TV okosító eszközt?

Forrás: AndroidPolice
Borító: XDA Developers

 

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó