IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hamarosan érkezhet Sabrina, a Google új Android TV-je

Egy ideje már lóg a levegőben, hogy a Google hamarosan piacra dobhatja legújabb Andorid TV-s dongle-jét, amit egy ideje már a Sabrina kódnéven emlegetnek. Az indulás egyre közelebbinek tűnik, nézzük a részleteket!

Az XDA Developers közösségének sikerült feltúrni a firmeware egy korábbi részletét, amiből kiderült, hogy ismét egy kerekded, egészen pontosan ovális eszközről van szó, ami már nem csak önmagában érkezik, távirányító is jár hozzá.

Azt hozzá kell tenni, hogy a firmware, amiből a készülékre utaló tulajdonságokat kihalászták, már nem a legfrissebb, így simán lehet, hogy azóta a Google már változtatott a specifikáción.

A kiszivárgott képek alapján a kis kütyü három különböző színben érkezhet: fehér, fekete és bézs. És úgy tűnik, a felületük inkább lehet kicsit érdes, mintsem sima. A HDMI csatlakozó, amivel a TV-hez lehet kötni az eszközt, ismételten fixen a készülékhez illesztett, mint a korábbi Chromecastek esetében, nem külön kábeles. A szappan formájú kis eszközök közepébe pedig a szokásos G logót vájták, a hálózati adapter csatlakozója pedig valószínűleg a készülék alján lehet.

Forrás: Android Police

Ahogy maga a kis dongle, úgy a hozzátartozó távirányító is egészen egyszerű kialakításúnak tűnik. A köralakú érintőpad mellett hat gomb kapott helyet: vissza, Home, Assistant, kedvencek, play/pause és némítás. Bár a képen nem látszik, de a távirányítón lennie kell egy mikrofonnak is, hogy utasításokat adhass a Google asszisztensének.

Az új formájú készülék mellett az Android TV belső felülete is megújulhat és sokkal inkább tartalom fókuszúvá válhat, de ez nyilván még sokat változhat a végső verzióig.

Forrás: Android Police

A hardverről egyelőre nem sokat tudni, találgatások szerint AMLogic chipset kerülhet a dongle-be, ami támogatja a Dolby Vision HDR megjelenítést is.

Az árazás valahol 80 dollár körül reális, ami egy kicsit több, mint az ugyanebben a ligában versenyző Amazon Fire TV 4K vagy a Roku Streaming Stick+, de még mindig olcsóbb, mint az Nvidia Shield Android TV.

Talán az elmaradt Google I/O bejelentésen erre az eszközre is sor kerülhetett volna. Legkésőbb idén ősszel kiderül.

Forrás és borítókép: Android Police 

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó