IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung és az Intel forradalmi együttműködésének eredménye lett a Galaxy Book Pro

A Samsung pár héttel ezelőtt rántotta le a leplet a Galaxy Book Pro és Pro 360-ról, amelyek elhomályosítják a határt laptop és okostelefon között.

Az újgenerációs laptopokkal kapcsolatban egyre inkább az az igény fogalmazódik meg, hogy egy számítógép erejét kombinálják egy okostelefon praktikusságával és mobilitásával. A Samsungnál teljes mértékben egyetértenek azzal, hogy a jövő ebbe az irányba tart, ezért egy régi partnerükkel, az Intellel fűzték szorosabbra az együttműködést, hogy megalkossák az új laptopcsaládjukat.

Az Intellel való közös munka során sikerrel kombinálták az innovatív PC és a piacvezető mobil ökoszisztémát. Az Intel egyik vezetője, Chris Walker szerint mindkét mérnökcsapat több ezer órányi munkát fektetett abba, hogy a két rendszer integrációja minél mélyebb legyen platform szinten.

Dr. Hark-Sang Kim, a Samsung új, számítógépes kutatás-fejlesztés részlegének a vezetője is megerősítette, hogy a megváltozott felhasználói igények sarkallták őket a szoros együttműködésre. A csatlakozási lehetőségek és a mobilitás volt a két kulcstényező, amelyre a Galaxy Book Pro fejlesztését építették.

A műfajok közötti határok elmosása érdekében az Intel egy dedikált mérnökcsapatot hozott létre, amelynek feladata kizárólagosan a Samsung projekt támogatása volt. Az ennyire szoros, platform szintű együttműködésnek köszönhető, hogy a Galaxy Book Pro maximálisan az Intel Evo platformra lett optimalizálva.

Forrás: windowscentral.com

A két mérnökcsapat valós körülmények között tesztelte, hogy miképp lehet elérni a leghosszabb üzemidőt úgy, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni a csatlakozási lehetőségek terén – a laptop és okostelefon közötti határ ledöntésének egyik fő eleme ugyanis az, hogy a Galaxy Book Pro állandó LTE vagy 5G kapcsolattal rendelkezik majd. A laptopban elérhető lesz a SmartThings Find keresőfunkció is, ennek megfelelő működéséhez pedig az Intel Bluetooth driverét is optimalizálni kellett. Ugyancsak a közös munka gyümölcse az új zajszűrő technológia, ami az Intel Gaussian és a Neural Accelerator 2.0 technológiáját használja.

Első ránézésre úgy tűnik, hogy a Samsung és az Intel partnerkapcsolata egy jól átgondolt, alaposan tesztelt és precízen kivtelezett termékcsalád alapjait fektette le, amely Dr. Kim elmondása szerint a jövőben is fennál majd. Közösen fejlesztenék tovább az Intel többmagos processzorait, a mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatásokat, valamint egyedi, Galaxy dizájnú készülékeket fognak piacra dobni.

Forrás: sammobile

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó