IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Japán Vasutaknak már külön AirPods-szedő eszköze is van

Egyértelmű, hogy ilyen is csak a Távol-Keleten történhet meg… Miután AirPodsok tömkelege pottyant már a sínek közé, az East Japan Railway kifejlesztett egy vákumos szívóeszközt, mellyel ki tudja horgászni az „életveszélyes” helyzetbe került füleseket.

Az olyan valóban vezeték nélküli (truly wireless) fülhallgatók, mint az AirPods használata valóban nagyon kényelmes és egyszerű. De van egy apróbb hátulütője… Ha kiesik a füledből vagy a kezedből, biztos, hogy mindig a legrosszabbkor és legrosszabb helyen történik. Murphy törvénye alapján biztosan a legkisebb lyukba tud beesni és a legelérhetetlenebb helyre tud begurulni.

Forrás: AppleInsider

Japánban a East Japan Railway-nél (JR East) eddig kb. 950 incidenst regisztráltak 78 különböző vasútállomáson Tokió környékénén az elmúlt három hónapban. Az elejtett tárgyak közel negyedét fülhallgatók adják.

Hogy elkerüljék az abból adód baleseteket, ha a tulajdonosok simán készülékeik után ugranak, másznak, kapaszkodnak, elkezdtek olyan kollégákat rendszeresíteni, akik segítenek begyűjteni az elejtett tárgyakat. 

Eddig egy, a szemét felszedőhöz hasonló karmos eszközt használtak, de ezzel az apróbb dolgokat igen nehéz volt a többszázzal repesztő vonatok sokasága közt felmarni. 

Ezért a JR East összeállt a Panasonic elektronikai gyártóval és készítettek egy porszívóhoz hasonlatos, vákumos eszközt, amivel könnyedén fel tudják szippantani a kóborló füleseket is. 

New Yorkban már szúrtak ki néhány embert publikus helyeken például hosszú seprűnyelekkel és ragasztószalaggal felfegyverkezve, amint éppen AirPodsukat próbálják begyűjteni a leglehetetlenebb helyről. De a találékonyabbak használhatnak akár fogselymet vagy mágnest is. 

Te ejtetted már gázos helyre bármelyik kütyüd?

Forrás: The Japan Times

Borítókép: Tom’s Guide

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó