IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jobb kameraszenzorral érkezhet a Galaxy S21 Ultra

A Samsung valamikor januárban ránthatja le a leplet a Galaxy S21, S21+ és S21 Ultráról és utána már egyből a boltok polcaira is kerülhetnek az új eszközök. A korai renderekből és információmorzsákból már kiderült, hogy a megnövelt aksi kapacitás mellett az S21 Ultra kamerája is jobb szenzorokkal kerülhet felszerelésre. 

Ice universe szerint a Galaxy S21 Ultra a főkamera terén apróbb újításokat hoz, az ISOCELL HM3-as kameraszenzor 108 MP-es felbontással és 0,8 μm pixellel érkezhet. 

Ez az új szenzor 12%-kal jobb fényérzékeléssel működik, aminek köszönhetően az elkészült képek még részletgazdagabbak lehetnek, ráadásul a sötétebb körülmények közt készült fotókat is gyorsabban lehet lőni. 

Ami talán fontosabb, hogy a Samsung minden valószínűség szerint dobni fogja a 3D-s ToF szenzort, ami a Galaxy S20 Ultrában még ott volt. A vállalat 3D ToF szenzort alkalmaz majd lézeres autofókusszal, ami sokkal megbízhatóbb végeredmény szempontjából sötét módnál és közelebbi tárgyaknál. A Galaxy Note20 Ultrában már ugyanez a technológia dübörög.

Az még egyelőre nem tszita, hogy a Galaxy S21 Ultrában is ugyanaz a négykamerás felállás lesz-e vagy emelik a szenzorok számát ötre. Ami egyelőre viszont biztosnak látszik, az a flat Super AMOLED Infinity-O kijelző 120 Hz-es frissítési rátával és QHD+ felbontással, valamint HDR10+ támogatással. A készülék Android 11 alapú One UI 3.1-gyel Exynos 2100 vagy Snapdragon 875 processzorral és 5000 mAh-s akkumulátorral érkezhet. 

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó