IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A MagSafe Duo töltő már az Apple saját adapterével sem kompatibilis

Kialakult az az érdekes szituáció, amikor maga a gyártó nem ajánlja a saját töltőjét a saját termékéhez.

Az Apple csütörtökön tett közzé egy támogatási dokumentumot, amelyben részletezi a MagSafe Duo töltési javaslatait. A papírban kifejtették, hogy a felhasználók nem tudják egyidejűleg feltölteni az iPhone 12-et és az Apple Watch-ot a vállalat régi, 29 W-os hálózati adapterével.

A támogatási weboldal szerint az Apple 29 W-os USB-C hálózati adapterje “inkompatibilis” a MagSafe Duo-val is. A cég 2018-ban a 29 W-os modellt 30 W-os változatra cserélte. A MagSafe Duo specifikációinak gyors áttekintése azonban rámutat, hogy miért nem működik a töltő a régebbi adapterrel. A kettős töltésű tartozékhoz legalább 15 W teljesítményre van szükség (5 V/3 A vagy 9 V/1,67 A), hogy egyidejűleg fel tudják tölteni az iPhone-t és az Apple Watchot. A 29 W-os hálózati adapter nem felel meg ezeknek a pontos áramellátási előírásoknak.

Az Apple adapterei – Forrás: AppleKing

A vezeték nélküli töltési arányokra is kitér, az Apple 11 W-os teljesítményt igényel egy 9 V/2,22 A-es hálózati adapterhez, és 14 W-ost a 9 V/3 A-es vagy annál magasabb besorolású adapterekhez. Az iPhone 12 mini 9V/2,62A-es kimenettel rendelkező adapterrel éri el a maximális vezeték nélküli töltési sebességet, ami 12 W, míg a 9V/3A-es vagy annál magasabb adapterek legfeljebb 14 W-os teljesítményt nyújtanak az iPhone-oknak.

Ugyanez a probléma már kiütközött az iPhone 12 mini töltése során is, ahol szintén lejebb korlátozták a töltési sebességet. Egyre több sebből vérzik ez a MagSafe történet, lehet jobb lett volna, ha megmarad AirPower szinten…

Ti figyeltek arra, hogy mit milyen adapterekkel töltetek?

Forrás: Apple

Borítókép: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó