IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung Galaxy S21 készülékével debütálhat az új képernyő alatti ujjlenyomat-olvasó

Az új zászlóshajó modellekben valósíthatja meg a továbbfejlesztett verzióját a korábbi technológiájának.

A Galaxy S10, a Galaxy S20 és a Note20 mindhárom készüléke ultrahangos ujjlenyomat-érzékelővel rendelkezik, ami a kijelzőbe van építve. Ez azonban a jövő évi felhozatallal megváltozhat, mivel a Samsung bennfentes Ice Universe állítása szerint a készülő Galaxy S21 már a kijelzőbe rejtett ujjlenyomat-olvasó új verzióját tartalmazza.

Azt is megjegyzi, hogy a Galaxy S20 biometrikus-moduljának területe 36 mm². Ezzel szemben a Galaxy S21 valószínűleg 64 mm²-es ujjlenyomat-leolvasóval fog rendelkezni, ami 1,77-szer nagyobb felületet jelent. A szivárogtató szerint az ultrahangos ujjlenyomat-modul következő generációja kétszer olyan gyors, mint a jelenlegi, és egy érintés is elegendő lenne a telefon feloldásához.

A Galaxy S10 és az S10 Plus voltak az első okostelefonok, amelyek a Qualcomm 3D Sonic Sensor technológiáját használták, és bár gyorsabbnak és biztonságosabbnak szánták, mint az optikai ujjlenyomat-érzékelőt, mégsem arattak osztatlan sikert. Néhány banki alkalmazás még feketelistára is tette a Galaxy S10-et és a Note10-et, miután kiderült, hogy bárki feloldhatja őket rugalmas gélszerű képernyővédőkkel.  

Bár a Samsung szoftverfrissítéssel oldotta meg a problémát, a híreszteléseket után azt híhettük, hogy a Samsung az ultrahangos technológia elvetését tervezi. Ami részben igaz is, de az is elképzelhető, hogy csak új chipgyártó után néznek majd. Azért ne vegyünk mérget mindig a szivárogtatók által közölt információkra.

Te szívesebben használnál kijelző épített ujjlenyomat-olvasót vagy tökéletes a Face ID?

Forrás: PhoneArena
Borító: AndroidResult

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó