IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A MagSafe töltő horgászathoz is kiváló választás

Egy férfi kimentett egy iPhone 12 Prót egy berlini csatornából, de ahelyett, hogy bemászott volna érte, kihasználta a MagSafe előnyeit, és kihalászta az okostelefont.

Szombaton Frederik Riedel alkalmazásfejlesztő egyik barátja egy berlini csatornába ejtette iPhone 12 Pro készülékét. Akkor azt hitték, hogy a készülék elveszett, mivel a víz fenekén lévő iszapba süllyedt.

Az első kísérlet az iPhone megmentésére, ahol a tulajdonosa belegázolt a két méter mély iszapban, kudarcba fulladt, és úgy tűnt, “nem lehet megtalálni”. Mint azt a Twitteren elmesélték, Riedel és a barátja ehelyett a mágneses horgászat útjára lépett.

Egyedülálló horgászbotot és zsinórt fabrikáltak, amelynek a végére egy mágnest erősítettek. Ezt ugyanott engedték le a csatornába, ahová az iPhone-t is beleejtették, és a hátlapon lévő, MagSafe töltéshez használt mágnesekhez tudott csatlakozni.

Miután körülbelül hajnali 3 órakor felhúzták a felszínre, megállapították, hogy az iPhone jól működik, és még csak le sem merült, annak ellenére, hogy órákig a csatornában volt.

Nem az iPhone volt az egyetlen készülék, amelyet a mentési kísérlet során visszaszereztek. A kezdeti keresgélés során egy Nintendo Switchet is kihúztak az iszapból, bár azt “már nem találták működőképesnek”.

Nem ez az egyetlen eset, hogy mágneseket használtak iPhone-ok kihalászására. Márciusban egy nőnek egy zsinórra erősített mágnes segítségével sikerült felszínre hoznia iPhone-ját egy befagyott tóból, miután az 30 napig víz alatt volt.

Az Apple-termékek visszaszerzésére szolgáló szokatlan eszközök divatba hozása más esetekben is előfordult már. Például 2019 szeptemberében egy jelentés arról számolt be, hogy egy New York-i lakos egy seprűt és ragasztószalagot, egy másik pedig fogselymet és egy mágnest tartó e-cigitöltőt használt, hogy kihúzza az AirPodsát a járda rácsából.

Borítókép: Twitter

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó