IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Apple Watch Series 3 – az elefánt a porcelán boltban

Az Apple Watch Series 3 kezd problémássá válni az Apple számára. Az okosóra frissítése egyre kuszább és kuszább, ugyanakkor még mindig egy olyan opció, ami üzlet egy olyan márkának, mint az Apple. Mit kellene tehát tennie a vállalatnak az Apple Watch Series 3-mal kapcsolatban?

Az csak egy dolog, hogy baromi macerás frissíteni, de a Series 3 nem nyújtja a felhasználók által elvárt élményt, a fejlesztők egy részét is kiidegeli, akik kénytelenek a régi kijelzős formavilágot támogatni az alkalmazásaikban – még akkor is, ha azok teljesítmény szempontjából már nem futnak elfogadhatóan jól a Series 3-on. Ha a termék alig frissíthető trükkök és speciális beállítások nélkül, akkor miért árulja még mindig az Apple?

Hát, mert úgy tűnik, a készülék még mindig jó üzlet a vállalat számára. A felhasználóknak már viszont kevésbé…

Forrás: Apple

Az Apple Watch Series 3 már majdnem 4 éves, de az átlag vásárló számára még mindig jónak tűnik. Viszonylag olcsó – de nem nálunk. Az USA-ban 199 dollárért az Apple Store-ból még mindig full jó deal az óra. A ~55 000 Ft-os összeg viszont nálunk már 78 000-re kúszik fel (átváltás, árfolyamkockázat, áfa, stb.) – na úgy már egyből más a leányzó fekvése.

Azt viszont sajnos figyelembe kell vennünk, hogy nem mi vagyunk az etalon célpiac és azok számára, akiknek nincs szüksége a Series 6 képességeire, tökéletes az 199 dolláros ár a tengerentúlon.

Ami viszont már gondot jelent, hogy az Apple jelenleg csak a 8 GB-os tárhellyel rendelkező alap GPS-es modellt kínálja. Ha cellularos Series 3-ad van nem lesz semmi gondod, hiszen az a modell 16 GB tárhelyet kínál, ami bőven elegendő az okosóra frissítéséhez.

Forrás: iFixit

Ha tehát a cellularos változat tulajdonosa vagy, akkor valószínűleg arra számítasz, hogy az Apple még legalább egy évig ad rá szoftverfrissítést a watchOS 8-cal. Ugyanakkor, ha most tervezel vásárolni egy Series 3-at az Apple-nél, akkor a vadonatúj órádat csak azért kell folyamatosan visszaállítanod, hogy néhány havonta frissítsd. 

A legjobb, amit az Apple most tehetne, hogy kivonja a forgalomból az Apple Watch Series 3-at, ad még egy év watchOS-frissítést, és körülbelül 10%-kal csökkenti az Apple Watch SE árát. Ez elég lenne ahhoz, hogy egy baromi jó Watchot adjanak el 250 dollárért, ami mindössze 50 dollárral több, mint az elavult Series 3.

Ez egy win-win helyzet lenne a felhasználók és a vállalat számára is. Erre is volt már precedens, hiszen az Apple a Series 2 bejelentése előtt csökkentette az eredeti Apple Watch árait. 

Forrás: CNET

A másik dolog, amit tehetnének, amellett, hogy a felhasználók tudomására hozzák, hogy vissza kell állítaniuk a Series 3-at a frissítéshez, az az, hogy olyan szoftverfrissítést kínálnak, amely kevesebb tárhelyet igényel. Mindannyian tudjuk, hogy a Series 3 nem képes több új funkiót kezelni, így miért ne kínálhatnánk egyszerűen apróbb javításokat?

Mivel már csak néhány nap van hátra a WWDC-ig, az Apple hamarosan bejelentheti, hogy mit tervez az Apple Watch Series 3-mal kapcsolatban. Egy biztos, ha hallgatnak, csak egyre kínosabb lesz a csend. A Series 3 nagyszerű választás volt a maga korában, de a tárhely hiánya mostanra nagyobb problémává vált, minthogy az eszköz alacsony árával belépő termék lehessen azok számára, akik először szeretnének kipróbálni egy Apple Watchot.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó