IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A WhatsApp kompromisszumot kötött saját magával a túlélés érdekében

Mégsem korlátozzák az applikáció funkcionalitását azoknál a felhasználóknál, akik nem fogadják el az új adatvédelmi irányelveket.

A Facebook 2012-ben a pletykák szerint 1 milliárd dollárért vásárolta meg az Instagramot, amelynek jelenlegi értéke nagyjából 102 milliárd. Két évvel később a WhatsAppra csaptak le, amiért már jóval többet, 19 milliárd dollárt kellett fizetniük, és ez korántsem lett akkora sikersztori.

A titkosított csevegései miatt népszerű WhatsApp felhasználói az év elején szembesültek azzal, hogy új adatvédelmi irányelvek léptek életbe, amelyeket el kellene fogadniuk. Az új irányelvek elfogadásával engedélyt adnak az appnak arra, hogy bizonyos információkat megosszon a Facebook különböző adatelemző részlegeivel, mint például a felhasználónév, a profilkép, IP cím, telefonszám, a partnerek listája, stb.

Forrás: phuketimes

A változás érthető módon nem nyerte el a nagyközönség tetszését, és sokan a mai napig sem adták hozzájárulásukat a változásokhoz. A cég nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az érintett accountokat nem fogják törölni, viszont bizonyos funkciók elérhetetlenné válnak azok számára, akik nem teszik ezt meg május 15-ig. Rövid időn belül azonban ismét fordulat következett be az ügyben, a WhatsApp ugyanis meggondolta magát, és mégsem alkalmaz retorziókat a renitens userekkel szemben.

A különböző hatóságokkal és biztonsági szakértőkkel folytatott értekezéseinket követően arra a megállapításra jutottunk, hogy nem fogjuk korlátozni az alkalmazás működését azon felhasználóink számára, akik nem fogadták el az új adatvédelmi irányelveket.
WhatsApp

Hozzátették, hogy továbbra is meg fog jelenni egy figyelmeztető üzenet az érintett felhasználóknál, amely részletesebb információt tartalmaz majd az újításokról, és arra ösztönöz majd, hogy fogadják el az új irányelveket. Ha valaki úgy dönt, hogy ezután se fogadja el, és törölni szeretné az accountját, azt mindenképp figyelembe kell vennie, hogy a folyamat nem visszafordítható, és örökre elvesznek a beszélgetések, a különböző csoportbeli tagságok és a backupok.

A WhatsApp kapkodása nem meglepő, hiszen mindenképp szeretnék elkerülni azt, hogy a felhasználóik más, titkosított csevegő alkalmazásra váltsanak, mint a Signal vagy a Telegram. Utóbbinál ugyan nem alapértelmezett a titkosított beszélgetés, hanem egy külön opció, viszont ebben az esetben biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen információ sem jut harmadik fél birtokába.

Forrás: phonearena

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó