IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Microsoft CEO-ja szívesen látná az iMessage-et Windowson is

A Microsoft frissen jelentette be a PC-khez készült vadonatúj Windows 11 szoftverét. A The Wall Street Journalnél dolgozó Joanna Sternnek adott exkluzív interjúban Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója beszélt az új operációs rendszerről, felhívta a figyelmet az alkalmazásboltokra, és meghívta az iMessage-et a Microsoft Store-ba.

Ebben az új áruházban a Microsoft az Amazon saját Android App Store-jával lépett partnerségre, így a Windows 11-től kezdve natívan futtatja majd az azon keresztül letöltött androidos alkalmazásokat. Az interjú során Nadella azt mondta, hogy “minden alkalmazás” meghívást kap.

Míg Nadella optimistának tűnik egy olyan jövőt illetően, ahol minden fejlesztő és alkalmazás szívesen látott vendég a Windows rendszerében, addig az Apple más utat választott.

Leginkább az elmúlt egy év során az Apple-t azzal vádolták, hogy monopóliumot élvez az iPhone-os App Store felett. Ott van az Epic per, valamint számos más kormányzat, amely meg akarja törni az App Store uralmát. Még az amerikai kongresszus is azt akarja, hogy az iPhone-t előre telepített alkalmazások nélkül árulják, bár ez igen erőltetettnek tűnik.

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella megerősítette, hogy a Windows szívesen lát más piacteret is az ökoszisztémájában:

Lehetőségünk van arra, hogy több piactének is helyet adjunk. Szeretnénk egy nagyszerű piacteret, de szívesen látunk másokat is.
Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója

Joanna Stern a Microsoft szoftverek és szolgáltatások iPhone-nal történő integrálásáról kérdezte Nadellát, amire ő így válaszolt:

Szeretnénk elérni, hogy jobban működjön, mindent megteszünk, amit csak tudunk. Mint ahogy bármit, amit az Apple a Windowszal akar csinálni, legyen az iTunes, iMessage vagy bármi más, azt szívesen fogadjuk. De összességében szeretnénk biztosítani, hogy a szoftvereink fussanak az Apple eszközein
Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó