IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Októberre csúszhat a Samsung Galaxy S21 FE bemutatása

A Samsung elég korán megerősítette, hogy idén nem ad ki új Galaxy Note okostelefont. A vállalat a chiphiányt okolta a döntésért. Későbbi jelentések szerint a Samsung helyette a Galaxy S21 FE bevezetését fogja előbbre hozni.

A Galaxy S21 FE segítségével a Samsung a Galaxy Note21 hiányában egy új zászlóshajó szintű készüléket dobott volna piacra. Most azonban olyan pletykák terjedtek el, hogy a Samsung kénytelen volt elhalasztani a Galaxy S21 FE megjelenését.

A Samsung tavaly hozta vissza az FE vagy Fan Edition modellt a Galaxy S20 FE-vel. Az a készülék végül elég jól sikerült. A Samsung azt is megerősítette, hogy mostantól minden új Galaxy S zászlóshajóhoz kiad egy új FE modellt.

A Galaxy S21 FE már most lenyűgöző készüléknek tűnik. A kiszivárgott információk szerint 6,5 hüvelykes Super AMOLED Infinity-O kijelzőt kap 120 Hz-es frissítési frekvenciával, Snapdragon 888 chipsetet, akár 8 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet. Mindezek mellett egy 12 MP-es tripla kameraösszeállítás figyelne a hátlapon és egy 32 MP-es szelfi kamera az előlapon.

Pletykák szerint a Samsung most úgy döntött, hogy a Galaxy S21 FE megjelenését 2021 negyedik negyedévére halasztja. A chiphiány a fő oka a készülék késésének. A hiány nem csak a Samsung okostelefonjait érintette. Néhány új laptop, amelyet a Samsung a közelmúltban dobott piacra, szintén nagyon nehezen beszerezhetőnek bizonyul sok országban.

Ez nem éppen ideális helyzet, de sajnos jelenleg ez van. Alig van olyan iparág, amelyet ne érintene a félvezetőhiány. A kínálat javítására tett erőfeszítések ellenére nem úgy tűnik, hogy a helyzet a közeljövőben javulni fog.

A negyedik negyedéves időkeret szerint a Galaxy S21 FE megjelenése 2021 októbere és decembere között bármikor megtörténhet. A Samsung nem biztos, belecsúszna vele a karácsonyi szezonba. Ekkor ugyanis a Galaxy S22 iránt mutatott érdeklődés egyre nagyobb lehet, ez pedig csökkenthetné a Galaxy S21 FE iránti érdeklődést.

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó