IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Microsoft nemsokára elhozza az xCloud-játékokat iPhone-ra és iPad-re

Nagyon közel van hozzá a Microsoft, hogy publikálja az xCloud azon webalapú nyilvános verzióját, mely engedélyezi az iOS felhasználók számára is a játékok elérését.

A Microsoft már célegyenesben van, hogy elérhetővé tegye az xCloud játékait olyan felhasználók számára, akiknek iOS rendszerű telefonjuk és tabletük van. A projektet nem szabad összetéveszteni az iOS Xbox alkalmazással, amely lehetővé teszi a játékok saját Xbox-ról a telefonra való streamelését. Az xCloud ezzel szemben a játékok streamelését közvetlenül a Microsoft szervereiről teszi lehetővé.

A Microsoft eredeti terve egy iOS alkalmazás volt, és kb egy évvel ezelőtt tette elérhetővé a TestFlight verziót. Miután tavaly ősszel debütált a Project xCloud streaming játékszolgáltatása az Androidon, a Microsoft ma elindította az iOS rendszerű gaming előnézetét is a TestFlight segítségével. Az iOS előnézete 10 000 tesztelőre korlátozódik, a regisztráció jelenleg nyilvános bárki előtt.

Végre játszhatunk iPaden is – Forrás: 9to5Mac

Az előnézetben jelenleg a Halo: A Master Chief Collection működik csak, de a Microsoft azt tervezi, hogy az elkövetkező években mind a 3500+ Xbox-játékot elérhetővé teszi az iOS felhasználók számára.

Ennek eddig volt egy kis akadálya, ugyanis a Microsoftnak nem tetszett, hogy alkalmazásként az Apple mind a 3500+ játék appon belüli értékesítése esetén jutalékot fizessen. Jelezték a cég felé, hogy a szigorú App Store szabályok miatt nem tud megvalósulni a projekt, és nyilvánosan is hibáztatták az Apple-t, amiért aki iPhone-t vett, az kimarad a streaming alapú játékból.

A Microsoft azonban megkezdte az xCloud játékok streaming tesztelését webböngészőn keresztül. A Microsoft Xbox-terveihez közeli források azt mondták a The Verge-nek, hogy az alkalmazottak jelenleg a nyilvános előzetes előtt tesztelik az xCloud internetes változatát. A szolgáltatás lehetővé teszi az Xbox játékosok számára, hogy egy böngészőn keresztül férhessenek hozzá a játékaikhoz olyan eszközökön, mint az iPhone vagy az iPad.

A webes verzió tartalmaz játékokkal kapcsolatos ajánlásokat, a nemrégiben lejátszott játékok folytatásának lehetőségét, valamint az Xbox Game Pass Ultimate révén az elérhető összes felhőjátékhoz hozzáférést.

A Microsoft tavasszal tervezi az xCloud nyilvánosságra hozását, valószínűleg egy online esemény keretein belül. Az xCloud jelenleg Chrome-alapú böngészőt igényel, de hamarosan várható a Safari támogatása is.

Szerintetek a xCloud vagy a GEForce Now lesz a népszerűbb?

Forrás: 9to5Mac
Borító: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó