IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ha ennek a két Apple Watch modellnek egyike van a csuklódon, akkor most erősen ajánlott frissítened

Egy igencsak idegesítő hibát orvosoltak az Apple-nél a Watch SE és a Watch Series 5 esetében.

Ha Apple Watch SE vagy Apple Watch Series 5 modellt viselsz, akkor már készítheted is a töltőt. Az Apple okosórájának mindkét verziójához kiadtak egy frissítést egy gyakori hiba kijavítására. Ez a hiba annyira idegesítő volt, hogy már saját támogatási oldallal is rendelkezett.

Az Apple szerint az Apple Watch SE és az Apple Watch Series 5 felhasználóinak egy része, akik a watchOS 7.2 vagy a watchOS 7.3 rendszert használták, nem tudták tölteni az eszközeiket, miután engedélyezték a Power Reserve funkciót.

Ha nem vagy biztos abban, hogy melyik Apple Watch modell van a tulajdonodban, nyisd meg a Watch alkalmazást az iPhone-on vagy a Beállítások alkalmazást az órádon. Érintsd meg az Általános > Névjegy elemet, és ki is írja a saját eszközöd verziószámát.

Az Apple Watch SE – Forrás: SlashGear

A Power Reserve az a funkció, amelyet akkor engedélyezhetsz, ha az eszköz akkumulátora az utolsó 10 %-ra csökken. Ha ez megvalósul, akkor az óra maga kérdez rá, hogy akarod-e használni az energiatakarékos módot. Ha 10% -nál alacsonyabb kapacitás marad, akkor pedig a Power Reserve automatikusan bekapcsol. Manuálisan is lehet aktiválni, ha megnyitjuk a Vezérlőközpontot, az akkumulátor százalékára koppintunk, és behúzzuk a Power Reserve csúszkát, majd Folytatás. A Power Reserve kikapcsolásához nyomd meg az eszköz oldalsó gombját, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

Ha a Power Reserve be van kapcsolva, akkor az Apple Watch csak az időt mutatja, és nem képes szinkronizálni és kommunikálni az iPhone-nal, és más funkcióját sem használhatjuk. Sosem felejtem el, milyen idegesítő volt, amikor egy másfél órás edzést nem mentett el, mert bekapcsolt a Power Reserve, majd hazafelé le is merült, mondjuk ez lehet a Series 2-nek tudható be.

Az Apple Watch frissítéséhez nyisd meg a Watch alkalmazást iPhone-on. Érintsd meg a Saját óra fület a képernyő bal alsó sarkában, majd az Általános > Szoftverfrissítés elemet. Az Apple Watchnak töltőn kell lennie, és a Wi-Fi-hez csatlakoztatott iPhone hatótávolságán belül kell lennie. Miután az órát legalább 50 % -ra feltölti, megkezdődik a frissítési folyamat. A frissítés befejezéséig ne indítsd újra az órát, és ne vedd le a töltőről.

Az Apple Watch SE, az Apple iPhone SE-hez hasonlóan, a szokásos óra olcsóbb költségvetési modellje, a teljes árú Watch tulajdonságainak némelyike nélkül. Például az Apple Watch SE nem rendelkezik elektrokardiogrammonitorral vagy a mindig bekapcsolt kijelzővel. Ugyanakkor rendelkezik a pulzusmérővel, az esésérzékeléssel, a Zaj alkalmazással, a kézmosás ellenőrzővel, az alváskövetéssel és a Family Setup funkcióval. Ez utóbbi lehetővé teszi az iPhone nélküli családtagok számára, hogy hozzáadjanak egy extra Apple Watchot egy családtag tulajdonában lévő iPhone-hoz.

Ti találkoztatok a hibával?

Forrás: PhoneArena
Borító: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó