IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Pixel 4a nem kicsit késik, pedig akár már ma is a polcokon lehetne

Az egyik legérdekesebb termékcsúszás az idei év kaotikus forgatagában a Pixel 4a esete. Májusban jött volna, de most a július is kérdéses. Miért döntene a parkoltatás mellett a Google, ha már készleten van a termék?

A Google Pixelek érdekes telefonok. Egyrészt mivel a Google a tervező és a gyártó, így ez lehetne a natív Andoridos telefon, ami a legjobban meg tudja közelíteni a szoftver és a hardver kapcsolatában az iPhone-okat. Leginkább azonban csak az amerikai piacra szánják, és a tech újságírók körében sokkal népszerűbb, mint ahogy azt a kasszáknál elért eredménye mutatja.

Forrás: OnLeaks

A Pixel 3 kifejezetten jól sikerült készülék volt, ám az eladási számai alulmúlták a várakozásokat. Erre a Pixel 4 esetében egy sor hibát vétettek a tervezéskor (lásd nem kell az embereknek széleslátószögű kamera), és már maga Rick Osterloh, a Google hardveres részlegének vezetője sem volt elégedett vele. Ezzel szemben például a középkategóriába szánt Pixel 3a kifejezetten népszerű volt, a szuper kamerája miatt ár-érték arányban az élmezőnyben járt.

A Pixel 4a alapjáraton idén tavasszal érkezett volna vélhetően a Google I/O keretein belül, amit érthető okokból elhalasztottak, és eddig online formában sem került pótlásra. Mint ahogy az Android 11 bemutatója is csak egy bejelentés lett az Egyesült Államok belpolitikai helyzete miatt. Esemény nélkül pedig még a Google sem engedheti meg egy ilyen telefon piacra dobását. A The Verge szerint jelenleg ott állunk, hogy egy újabb hónapot csúszik a bemutató, és csak júliusban láthatjuk hivatalosan is.

Forrás: Google

Erre kontrázott most rá a 2020-as év tech megmondóembere. Jon Prosser szerint július 13-án jön majd a hivatalos leleplezés, de jelenleg a “rendszerben az látszik”, hogy a boltok polcaira csak október 22-én kerül a fekete, míg a kék kiadást teljesen törölték. Ez azt jelentheti hogy a Pixel 5-öt is csúsztatják, bár már az is felmerült, hogy egyszerre mutatják be a Pixel 5 zászlóshajóit és a Pixel 4a középkategóriás terméket. Az XL verzió viszont úgy tűnik kikerül, és csak egy méretben érkezik majd ezentúl az “a” széria.

Ami a legfurcsább a történetben, hogy Prosser szerint nem arról van szó, mint más vállalatok esetében, vagyis nem a beszállítási lánc akadozik. A Google egyszerűen úgy ítéli meg, hogy most nem elég jó a piac a bemutatásra.

Pixel 4a és Pixel 5 – Forrás: Tom’s Guide

Kétségtelen tény, hogy az USA-ban jelenleg az alsóbb társadalmi rétegeket sújtja a legjobban a válság, a brutális munkanélküliség számok és folyamatos tüntetések mellett pedig a tömegek most nem azon agyalnak elsősorban, hogy milyen új telót kéne venniük. És persze az sem segít, hogy idén a Samsung A51 és A71 mellé az Apple is végre kiadta az új iPhone SE-t, így a középkategória (4-500 dollár) termékei jobbak mint valaha, a felhasználók pedig kedvükre válogathatnak preferencia szerint.

A szokásokhoz híven egyébként a Pixel 4a-ról gyakorlatilag már minden kiderült:

  • 5,81 hüvelykes kijelző (2340*1080-as felbontással)
  • Snapdragon 730
  • 64 GB vagy 128 GB tárhely
  • 6 GB RAM
  • 3080 mAh akkummulátor
  • 12,2 megapixeles hátlapi kamera
  • A Pixel 4-gyel megegyező (max of 4K at 30fps)
  • 8-megapixeles előlapi kamera (egylyukas kivágással)
  • Jack csatlakozó
  • hátlapi ujjlenyomat olvasó

Forrás: The Verge, Twitter

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó