IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Több iPad is kaphat Magic Keyboardot – realitás vagy vágyálom?

A szivárogtatók véleménye elég egybehangzó iPad fronton, azonban az iPad Pro csodabillentyűzetét nehéz lenne elképzelni más terméken. És nem azért, mert nem lenne elég jó.

Az idei évben iPad fronton elég sok pletyka jött már össze, de abban egyetért például Ming-Chi Kuo és a mostanában elég pontosan tippelő L0vetodream is, hogy az Apple dolgozik egy új iPad modellen, amit ősszel tervez bemutatni.

Ez még az előző széria – Forrás: Apple

A Twitter felhasználó szerint ez az új iPad az Air új generációja lesz 11″-es méretben, ami több szempontból áttörés lehet: szerinte mini-LED kijelzővel érkezhet, vagyis ez lehetne az első Apple termék ezzel a technológiával (az OLED az Apple Watch-ban debütált, és most is erre tippelnénk elsőként). Ráadásul a Face ID helyett kijelző alá épített Touch ID-t is emleget, amit szerintem sokan várnak már hosszú évek óta, és az Apple eddig látszólag teljesen más úton járt.

Ezért ugyan nehéz elhinni, hogy egy ilyen termék tényleg érkezne a következő hónapokban, azt a beszállítási lánc információira karriert építő Kuo is megerősítette, hogy az Apple egy 10,8″-es iPaden dolgozik (igaz nem Airként hivatkozik rá).

És hogy ez miért lehet fontos? L0vetodream legújabb tweetjében azt írja: álmomban a Magic Keyboard nem csak az iPad Próhoz jó.

A Macrumors pedig ebből azt szűrte le, hogy az Apple kiterjesztheti az új iPad Próhoz érkező Magic Keyboardot, és több modell is megkaphatja majd.

Ami tényleg a legjobb tablethez kapható billentyűzet a piacon, és személyes preferenciákat leszámítva igazából a közelében se jár semmi. Ugyanakkor hiába eleve csak azok vesznek iPad Prót, akiknek munkához kell céleszköz, vagy hajlandóak (és képesek) az átlagnál többet költeni prémium tech kütyükre, a Magic Keyboard ára azért a legtöbb embernél kiverte a biztosítékot. Az ismerőseim közül például senkit sem tudok, aki rávette volna magát a 137 990 forintos billentyűzet vásárlásra. Összevetésként: a hetedik generációs iPad ennél hivatalosan 3 ezer forinttal kerül kevesebbe.

Ezek alapján pedig nehéz lenne elhinni, hogy a 195 ezres Air mellé bárki venne egy 120 ezer forint környéki billentyűzetet. Ha csökkentik az árát, akkor a korábbi iPad Pro vásárlóktól érkezik majd a népharag, akik az Apple jövőképét támogatják és nagyarányban profi felhasználók, ezért ezt Tim Cookék vélhetően nem szeretnék.

Forrás: Digita Trends

Így két reális lehetőséget látok: vagy totál kacsa ez a tweet és egy felhasználó lázálma, vagy tényleg érkezik majd egy olyan iPadOS eszköz idén, amibe egy sor újdonság kerül majd bele. És vélhetően nem baráti árcédulával, egyértelműen early adoptereknek pozícionálva. Kövezzetek meg, de én az utóbbit szeretném.

És ha már L0vetodreamnél tartunk, és álmodozunk. Magyar idő szerint ma hajnalban megosztott egy állítólagos iOS 14 belsős springboardot:

Majd az alábbi kommentet fűzte hozzá:

Ha az Apple helyesen lép, történelmi pillanat lehet. Tanúi lehetünk, ahogy az elmúlt 40 év történelme újraírja magát.

L0vetodream

Leszögezném, hogy fogalmam sincs, hogy konkrétan miről beszél. De jól szemlélteti, hogy az idei WWDC előtt óriási a várakozás, legfőképp fejlesztői fronton. Mindenki valami nagy áttörést vár az új operációs rendszerektől. Meglátjuk, hátha tényleg dobbant valami nagyot Tim Cook a színpadon. Épp egy hét múlva, magyar idő szerint este 7 órás kezdettel.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó