IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung a Huawei babérjaira tör

A Samsung kihasználja a Huawei-termékekre vonatkozó tilalmakat azzal, hogy olyan 5G technológiát dob piacra, amely közvetlenül betölti a kínai gyártó által maga után hagyott űrt. 

A vállalat a 2021-es Mobile World Congress előtt mutatta be az 5G chipek trióját, amelyek egy antennával együtt azonnal át is veszik a Huawei által hátrahagyni kényszerült üzletet.

A legtöbb ember számára valószínűleg az új 5G modemnek lesz a legnagyobb hatása.  A Samsung bemutatott egy második generációs 5G modem system-on-chipet, amely megduplázza egy közelgő alapsávos chip kapacitását, miközben feleannyi energiát használ, mint az előző modell. Várhatóan ez képezi majd a harmadik generációs 5G Compact Macro box szívét, amely nagyobb sávszélességet (400 MHz), nagyobb frekvenciát és alacsonyabb energiafelvételt ígér.

A Samsung egy új generációs milliméterhullámú rádiófrekvenciás integrált áramkört (RFIC) is szállít, amely sokkal kisebb antennákkal és csökkentett energiafelhasználással rendelkezik, míg egy másik egy digitális/analóg frontendet egyesít egy RFIC-vel a ávszélesség megduplázása és a méret csökkentése mellett. A mindent átfogó One Antenna Radio eközben egyszerre kompaktabb és könnyebben bevezethető a hálózatokban.

A technológiai óriás a 6G-s terveiről is beszámolt. A Samsung az 5G-n túli világot vizualizálta meg a nagyon nagy frekvenciájú terahertzes vezeték nélküli hálózatokkal és egy 140 GHz-es vezeték nélküli kapcsolat tesztelésével. A vállalat elképzelései szerint a 6G elősegíti a kevert valóságot, a “nagy hűségű” hologramokat, sőt a valós technológia digitális másolatait is. A 6G ugyan még nagyon a jövő, hiszen az 5G is alig elérhető, de legalább tudjuk, merre tart a Samsung.

Ezek mind olyan berendezések, amelyeket valószínűleg nem fogunk első kézből látni. A Samsung hardvere azonban több és gyorsabb 5G lefedettséget eredményezhet a telefonok és más mobileszközök számára. Ez egyben rossz hír a Huawei számára is, mivel továbbra is folyamatosan veszíti el részesedését mindenben, a mobilhálózatoktól kezdve a telefonokig. A Samsung peddig hatékonyan betöltheti a Huawei után maradt űrt azzal, hogy igazi vezeték nélküli erőművé válik, amely a telefonoktól a háttérben lévő berendezésekig mindent irányít.

Borítókép: Samsung

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Hamarosan mobilon is elérhető lehet a SpaceX Starlink szolgáltatása

Anikó