IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új Windows 10 élményt és macOS Monterey virtualizációt hoz a Parallels 17

A Parallels, a különböző operációs rendszerek virtualizálásának népszerű módja macOS-en egy vadonatúj verzióval jelent meg, amely néhány nagyszerű funkcióval bővül. A kiadás legfontosabb újdonságai a továbbfejlesztett Windows játékélmény, a macOS Monterey béták virtuális gépben való futtatásának lehetősége Apple Siliconon, valamint a virtuális TPM chip Windowshoz. 

A Windows 10 alkalmazások zökkenőmentes futtatását Apple M1-alapú Mac számítógépeken lehetővé tevő áttörésünk csak a kezdete volt a Parallels Desktop for Mac új fejezetének, amely a virtuális gépeket Mac-eszközökön futtató, továbbfejlesztett felhasználói élményt kínál. A Parallels Desktop 17 for Mac továbbra is teljesítmény- és stabilitásjavításokat, valamint innovatív, könnyen használható funkciókat kínál Intel és Apple M1 Mac gépeken, így a felhasználóknak az eddigi legfejlettebb Windows-on-Mac élményt kínálja. Az Apple-lel együttműködve nagy örömünkre szolgál, hogy létrehoztuk a világ első prototípusát egy olyan macOS Monterey virtuális gépnek, amely Apple M1 lapkával ellátott Mac-en fut.
Nick Dobrovolskiy, a Parallels műszaki és támogatási részlegének vezető alelnöke

A szoftverek nem állnak meg, ahogy az operációs rendszerek sem. macOS Monterey és Windows 11 hamarosan érkezik, és a Parallels 17 felkészült rájuk mind hostként, mind guestként. Ha a macOS Monterey tesztelését szeretnéd elkezdeni, a Parallels 17 segítségével már ma futtathatod virtuális gépben. A Parallels szorosan együttműködött az Apple-lel, hogy optimalizálja a macOS Monterey virtuális gépben történő futtatásának élményét.

Forrás: Parallels

A Parallels 17 mindenhol érezhető sebességjavulást mutat. Az operációs rendszer folytatása mostantól 38%-kal gyorsabb, az OpenGL pedig akár hatszor gyorsabban teljesít. Az Apple Silicon Macek több mint 20%-os teljesítménynövekedésről számolnak be a Windows 100 indítási ideje, a lemez teljesítménye és a DirectX11 teljesítménye tekintetében.

Forrás: Parallels

A Windows 10 felismeri a macOS akkumulátorának állapotát, és engedélyezi az akkumulátorkímélést, amikor a Mac lemerül. A Parallels 17 új virtuális TPM chipje lehetővé teszi a Windows 10 és a Windows 11 számára a BitLocker és a Secure Boot használatát a magasabb szintű adatvédelem érdekében.

A virtuális gépek egyik kihívása annak eldöntése, hogy mennyi macOS hardvert osszon ki számukra. A Parallels 17 tartalmaz egy Automatikus Erőforrás-kezelőt, amely úgy lett kialakítva, hogy kiértékelje és tanácsot adjon az egyes VM-ek számára optimális mennyiségű hardvererőforrással kapcsolatban.

Forrás: Parallels

A Parallels 17 kedvenc új funkciója az a lehetőség, hogy bármilyen szöveget vagy képet eldobhat Mac és Windows alkalmazások között, beleértve a Windows alkalmazások és a macOS Monterey Quick Note között.

A Parallels 17 letölthető, hogy egy ingyenes próbaverzió keretében használhassuk. A frissítési árak 49,99 dollárnál, az új licencek ára pedig 99,99 dollárnál kezdődik. Az előfizetéses licencek 79,99 dollárról indulnak.

Borítókép: Parallels

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó