IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung Galaxy Z Fold3 lehet a cég első telefonja kijelző alatti kamerával

Nem csupán azért lehet különleges a model, mert hajtogatható, hanem azért is, mert első ránézésre nyoma se lehet a szelfikamerának.

Már egy ideje felröppentek a pletykák a Samsung Galaxy Z Fold3-ról, ezért valószínűsítjük, hogy már fejlesztés alatt áll és hamarosan érkezik egy felső kategóriás összehajtható telefon a dél-koreiak felhozatalába.

A Fold3 a 2020 szeptemberében megjelent Samsung Galaxy Z Fold2 utódja, ami a rengeteg kritikát kapott eredeti Galaxy Fold tartóssági problémáit volt hivatott megoldani és nagyobb képernyőt kapott.

Galaxy Fold Z 2 – Forrás: Sammobile

Ráadásul nem csak a telefon érkezéséről jöttek információk, hanem arról is, hogy a Samsung bemutatja első kijelző alatti fényképezőgépét (UDC) a Galaxy Z Fold3 készülékkel.

Egy iparági bennfentes szerint a Samsung Display kifejlesztett egy olyan képernyőt, amely támogatja az UDC-t. A pixelek közötti rést szélesebbé hagyták, hogy a fény jobban át tudjon haladni. Ennek ellenére még speciális algoritmusokra is szükség van a kép kijavításához, mivel a fényt megtörik az OLED rétegei. A kameramodult a Samsung LSI szállítja.

Csak a kamera lencséje fölötti területen van egy nagyobb hézag, mivel ez határozza meg a kijelző képminőségét. Íme egy makró felvétel az Axon 20 képernyőről, amely hasonló technológiát alkalmaz a kijelző alatti kamerájához.

Az Axon 20 technológiája – Forrás: GSMArena

A Samsung Galaxy Z Fold3-at várhatóan 2021 harmadik negyedévében mutatják be. Az UDC fejlesztése remélhetőleg elősegíti az új zászlóshajó készülék pozíciójának erősítését.

Titeket érdekelnek egyáltalán az összehajthatós telefonok, vagy teljesen feleslegesnek tartjátok őket?

Forrás: GSMArena
Borító: LetsGoDigital

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó