IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még mindig dübörög a widget testreszabós business?

Amikor megjelent az iOS 14 az internetet elözönlötték a különböző megoldások a készülékek kinézetének testreszabására. De vajon még mindig tart a hype?

A Sensor Tower elemző cég adatai szerint az Egyesült Államokban élő felhasználók 15%-a installált már valamilyen alkalmazást a telefonjára, amivel meg tudja változtatni a készüléke főképernyőjének kinézetét.

A cég továbbá megvizsgálta az App Store-ban elérhető öt legnépszerűbb alkalmazás, a Widgetsmith, Color Widgets, Photo Widget: Simple, WidgetBox és Photo Widget letöltési számait. 

A Sensor Tower eredményei szerint az alkalmazásokat összesen több mint 13 millió iPhone-on telepítették az USA-ban az iOS 14 szeptember 16-i indulása óta. Szeptember 21-én a letöltések száma már elérte a 3,8 milliót.

A widgetek több mint egy évtizede elérhetők Androidos eszközökön. Az elmúlt két hónapban az iPhone-felhasználók tartós érdeklődést mutattak ezen hasznos parancsikonok otthoni képernyőjükre történő felvétele iránt. Mivel az Apple készülékeinek ökoszisztémája továbbra is növekszik, a fejlesztőknek lehetőségük adódik nyitnia az új fogyasztói kereslet kielégítésének innovatív módszerei felé, és a megnövekedett hasznos kezdőképernyős eléréss révén nagyobb elkötelezettséget érhetnek el.

Számomra mondjuk teljesen felfoghatatlan, hogy mért akarná bárki, hogy így nézzen ki a kezdőképernyője…

Ugyanezen a vonaton nagyot kaszált a Pinterest is, hiszen a rendszer megjelenésekor még senki sem kínál komplex megoldásokat. Így a felhasználók a képmegosztós alkalmazáson kötöttek ki, ahol számtalan felhasználó elkészült kreálmányaiból inspirálódhattak. Ezzel be is állították az alkalmazás letöltésének mindenkori rekordját: a lelkes rajongók szeptember 21-én 616 000 letöltést generáltak az App Store-ban.

A kutatás azt is megemlíti, hogy nemcsak a widgetek kiemelt figyelemnek, de az alkalmazássok ikonjait lecserélő appok népszerűsége is az egekbe lőtt. A jelenleg béta verzióban elérhető iOS 14.3-ban a felhasználók már egyedi ikonokkal láthatják el a különböző alkalmazások parancsikonjait natívan. Ezzel az Apple egészen kifoghatja a szelet mások vitorlájából.

Forrás: Sensor Tower

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó